måndag 31 oktober 2011

Busborgen igen

Vi höll oss mest i caféet
Vi var med Natan och Clea på Busborgen idag. Det var nog 5:e gången jag var där och det är lika roligt varje gång. Jag har tidigare tagit med Ellen och Casper dit minst tre gånger och för Natan och Clea var det andra gången. Lite av en tradition på loven, men nu är Casper för gammal, upp till 12 får man vara.

Höstlov, så vi hängde på låset för att komma innan den värsta rusningen och då var det inget problem alls att få plats i cafédelen där vi slog oss ner med en kopp när ungarna försvann in i alla gångar, trappor och bollhav. På nyheterna i går sa dom att det är vanligt att ungarna gör sig illa i lekland, men det känns som den här anläggningen i alla fall är så säker den kan vara, och jag har aldrig sett någon göra sig riktigt illa där.


Lite trötta efter 3 timmars lek
Ungarna älskar det, och det är överkomligt entrépris och fikat är också till överkomligt pris, så jag förstår att det är populärt även bland föräldrar. Och mor-o-farföräldrar.

Efter nästan tre timmars intensivt springande tyckte nog ungarna också att det var dags att ta sig hemåt för en lunch med plättar och sylt, och sen blev det raka vägen in i duschen för ungarna, så svettiga var dom.

Och till nästa lov är vi nog där igen, så roligt är det i Busborgen.  

söndag 30 oktober 2011

Undrar vad jag beställt

Förra veckan beställde jag ett nytt bredband, och så i förrgår ändrade jag mig och gjorde en ny beställning, undar vad jag får. Blir det dubbelt eller ingenting? Eller blir det bra trots allt?

Det första beställde jag av killen som går runt i huset och erbjuder flytt av Internet från Kabel-TV till det nyinstallerade LAN-uttaget. Jag fick några bra rabatter och allt ska bli så bra så bra.
Inte hängde jag med i alla svängar

Men så ringde en snabbpratande tjej från samma bolag och erbjöd samma sak men med ännu bättre rabatter plus en attraktiv TV-tjänst för bara 20 kr extra.  "Konkurrerar ni med er själva" frågade jag tjejen? "Ja du vet väl hur säljare är" svarade hon, och allt ska bli så bra så bra.



Nu ska det bli spännande att se vad jag får. Den första beställningen är avbokad och jag sparar alla namn och tider för mina kontakter med leverantören om jag kommer att behöva "bråka". Men om allt fungerar som jag hoppas kommer vi att få lika bra Internet-Telefon TV här hemma i stan som i sommarstugan fast med en annan leverantör. Om jag ska tro dom här säljarna så är dom ännu bättre än det jag har i stugan. 

Men lite orolig är jag, fick tjejen med allt? Att beställa i telefon är ju inte det lättaste, jag hängde INTE med i allt, men priset är jag säker på och tjänsterna likaså, men det finns alltid hakar ändå, bindningstiden t.ex. och undrar om hon fick med allt? Jag räknar förstås med att det blir bra, så ska jag senare göra en seriös jämförelse mellan två olika leverantörer, den ena ett ADSL, den andra ett LAN. Det blir säkert intressant.