torsdag 28 februari 2013

Blogga från min nya mobil

uMin nya mobil är dubbelt så stor som den gamla men saknar ett riktigt tangentbord. Finns inte på några mobiler i dag. Så jag provar att skriva på skärmtangentbordet. Här skriver man inga långa texter! Men nu har jag testat.






Var ligger stan?

Stan ligger däråt
Nu har jag blivit lurad igen, det kommer aldrig mer att hända.

På långt håll såg jag ett gäng grabbar, 12-13 år, som stod och fnissade utanför skolan, jag borde varit beredd. En av dom stoppade mig och frågade "Var ligger stan åt för håll"? Den frågan har jag fått förr och pekat fel, men nu pekade jag förstås den här gången också
nedåt neonljusen i Västerås City och tänkte att det kanske är några grabbar som är i storstan på sportlov. "Nä, jag menar Stockholm förstås, det ligger väl inte däråt"  sa grabben och så gapskrattade hela gänget. Jag också, sånt där får man bjuda på.

"Driver du med gammalt folk" sa jag och så satte vi igång och låtsasboxas där på gångvägen, jag och lustigkurren. Margareta såg alltihopa uppe från fönstret och tyckte det såg konstigt ut. Tur att hon inte såg att det var jag då hade hon trott att jag var i slagsmål med ligister. Men jag bara skrattade och sa att jag ska kulle lura dom nästa gång.

Det här är "stan"
"Stan" betyder ju annars New York för nyrikt folk har jag läst, pinsamma Solsidan-typer.  "Jag ska till stan och handla i helgen"  betyder alltså en shoppingtur till Broadway. Jag måste måste komma ihåg att peka västerut nästa gång jag får frågan var stan ligger.

Kan inte låta bli en travestering på några rader av Evert Taube:
Örjan Widmark lurar man nog ett par gånger med vin och med sång
men det sker ej två gånger uppå samma väg, och med samma skämt blott en gång.   

onsdag 27 februari 2013

Keep it simple keep it folk

Paul Hartman, en gammal butter Square Dance Caller körde jämt med det uttrycket, även när han en gång besökte oss i Västerås, 1986 tror jag det var. Men krångla inte till det, tyckte han. Gör det enkelt men bra.

Jag kör också med den filosofin, tex på mina datakurser och även en gång i tiden på jobbet. Bättre att folk någorlunda förstår det som sägs eller visas än att man tar till de allra häftigaste funktionerna, det kan man hålla för sig själv eller till fortsättningskursen.

Cylindas bästa spis
Jag brukar skämta om mina misstag med nya maskiner. Spisar, TV, DVD:er och sånt som jag kommer i kontakt med hos barnen när man är där och barnvaktar ökar på mina gråa hår avsevärt. T.o.m. en lite för modern dusch har jag haft problem med en gång så jag fick ge upp. Men i går fick vi hem en ny spis, så här ska det vara! En modern spis år 2013 som vem som helst kan hantera utan manual. Rejäla vred att vrida på, inget duttande på närmast osynliga och obegripliga symboler på spishällen. Bra gjort Cylinda S 464 K!


Elektrohelios.  
Vi fick hem ny kyl och frys också och hade förberett bytet en del men var osäkra på när vi skulle få hem grejorna. Dom kom för tidigt, vi var inte hemma! Vi hade räknat med onsdag, och Margareta hade allt velat vara med och plocka med maten själv och städa bakom gamla skåpen.

Vi var i Stockholm när Thomas på LT-konsult ringde och var där med grejerna - hur skulle vi göra? Jag fixar det! sa han. Han hittade några plastbackar i klädkammaren och ställde ut frysvarorna på balkongen. Sopade bakom gamla skåpen och såg till att kylen gick igång och ställde in mjölk och ägg på plats i nya kylen. Allt vi behövde göra var att plocka in maten från balkongen till frysen. Vilken service, kändes som vi hade en egen butler - det blir rutavdrag, va'? Tack Thomas, jag ska skryta över dig när jag pratar med värden, Masmästaren.        

tisdag 26 februari 2013

En bra morot

Vi har några simmare och simhoppare i klanen. Idag var vi nere vid Eriksdalsbadet med Clea som hade en heldag där med sin simhopparträning, Natan var ledig från simhoppandet idag så han fick gå med på bio i stället. Och hemma på kvällen fick jag se deras märkessköld som har börjat fyllas med märken.

Clea tog ett nytt simhopparmärke idag, och det tycker jag är en kul sak med alla simkurser. Att man kan ta märken alltså. Det är säkert en bra morot för ungdomarna för att träna mer och lära sig mer, ett kvitto på att man klarar av det man tränar för.  

Clea har redan tagit både brons, silver och guld i simhopp, dykt från trean, hoppat från femman mm, sen finns det hur mycket som helst med fler märken att träna till, nu är det teknikmärken som hon ska försöka ta, och snart nog får hon nog skaffa en märkessköld till.

Natan har tagit Pingvinen, Baddaren och några till. "Vad betyder det där med morot"  undrade Natan när vi pratade om'et i kväll. Han är också på gång att plocka märken och får nog snart sina första hopparmärken han också.

Simborgarmärket tog jag själv varje år ett tag, det är ju ett bra märke för att man ska hålla igång simkunskapen! Och det är ju inte bara kul att vara duktig simmare, det kan ju vara livsviktigt också!            

måndag 25 februari 2013

Man är bara en människa

Kvällsmacka slutade jag med 1997. Det var då jag tog tag i mitt "syndiga" liv och kvällsmackan var det första jag slutade med. Inte en kalori efter kl 18.00 hette regeln som jag så framgångsrikt följde.

Typiska löparsemlor
Kvällsmacka äter jag fortfarande inte. Det är bara att kolla min smärta kropp så förstår vem som helst att jag inte ljuger om det. Däremot är det en helt annan sak med en "löparmacka". Dagar som den här då jag sprungit en hyfsad runda måste jag återställa någon slags balans i kroppen, och det är då jag kommit på det här med "löparmacka" som, trots att den äts så här på kvällen, är något helt annat än en kvällsmacka.

Så nu erkänner jag att jag har klämt en löparmacka, ja faktiskt två, och det är alltså något helt annat än kvällsmackor.

Och i morgon är det semmeltisdag, då lurar jag lite lätt på en löparsemla, det har jag väl tjänat in efter dagens löparrunda.