tisdag 10 juni 2014

Varför läggs Utsiktsbloggen ner?

Att blogga är utvecklande. En stund vid tangentbordet för att analysera en tanke eller för att skarva lite och få ihop en bra historia. Mest skriver jag för mig själv, men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag också vill få nån form av bekräftelse.

Det kan man få på fler sätt och jag satte i vintras upp några mål som t.ex. gick ut på att få ett ökat antal läsare eller fler kommentarer på bloggen eller IRL, liknande mål, och det var väl si och så med den måluppfyllelsen.

Det där med inga kommentarer delar jag med många andra. Många Blogg100-bloggare säger samma sak,  men då det inte händer nåt ens när min blogg blivit nämnd i lokaltidningarna så får jag inse att det är ointressant att läsa om hur en äldre gentleman blir allt äldre så jag ändrar stil radikalt. Inget bloggande i sommar men ev. blir det en ny blogg i höst med annan typ av innehåll och mot mina principer anonym och köns- och åldersneutral.

Om jag ändå ibland får till några Feelgood-funderingar kommer dom inte att hamna på nätet utan uppläsas personligt helgfria torsdagar kl 11.30 på lämplig plats i Västerås för att därefter avslutas med en lunch på stan och efterföljande diskussion IRL. Väl mött!


söndag 8 juni 2014

Klart slut

Idag är det väl samma tema på de flesta #blogg100-bloggar när vi som klarade av'et nu varit aktiva 100 dager i rad. Jag startade egentligen redan 28/12 2013 med dagliga rapporteringar, drygt 150 inlägg har det blivit i mitt andra #blogg100-race. Blogg100 avslutas i år liksom förra året med en träff i Stockholm 10:e juni tror jag det var, men jag avstår i år, tiden räcker inte till!

Men det här är också mitt sista inlägg på Utsiktsbloggen som jag knappat på sedan hösten 2008. Utvecklande för kreativiteten och jag rekommenderar alla, speciellt oss äldre, som gillar att skriva att prova att blogga det är ganska lätt. Som äldre är det också en utmaning att tassa på marker där alla är lite yngre och visa att vi också kan och törs ta plats.  Jag är så himla trött på det där kanske oavsiktliga men ändå lite lätt nedsättande att "det var en pensionär..."  och jag hade  nog hoppats att några fler äldre gett sig till känna med någon kommentar i de här raderna. Lite utlämnande är det att vara social på nätet, men med positiv respons så är det många fördelar.

Jag avslutar bara med en bild från festen igår:
    

Utsiktsbloggarn tar semester

70 år och bloggen 100
Just när sommaren som bäst är! 
nästa mål? Det kan man undra

Gå till sjöss och världsomsegla? 
Eller köpa sig en häst?
Mer åt TV-branschen snegla?
Jag är vilsen, vad är bäst?

Gräva guld i djupa gruvor?
Eller bara gå och dra?
På en parkbänk mata duvor
kunde också vara bra

Efter 70 kommer 80
snart nog är det 100 kallt
äh, ta ett glas och häll nåt vått i
Skål och tack och det var allt!

#blogg100 nr 100     Klart slut

lördag 7 juni 2014

Festen

Vaknade tidigt. Idag kommer det att bli invasion på Stentorpet, rekord med över 50 gäster.

Det här har vi verkligen ingen vana med, det är första gången vi har en så här stor fest, vi som annars alltid åker bort när vi fyller jämnt. Vi har försökt tänka på allt, vad har vi missat?

Barna har hjälpt till med mycket, barnbarnen ser fram mot festen, Margareta har dragit det tyngsta planeringsjobbet, och själv har jag väl gjort en del också men hade ju en hel del annat att tänka på också, maran och kören och bara det där att kliva över tröskeln till 70-årsåldern tar på krafterna!

Startklart!

Men nu kliver jag upp ur sängvärmen och sätter på kaffet. Sen ska jag ta ett uppfriskande dopp i ån från bryggan som i eftermiddag kommer att fungera som dansbana. Sen spottar vi i nävarna och tar i med det sista innan gästerna börjar droppa in.

Så här i arla morgonstund
rår lugnet i vår stuga
snart nog sen om nån kort sekund
en fest som heter duga!

#blogg100 nr 99       1 nummer kvar

fredag 6 juni 2014

Nu har jag bestämt mig

Man tänker så bra när man klipper gräset. Det tar nästan två timmar att knalla runt på tomten. Gott om tid att fundera.

Jag gör som Filip och Fredrik, jag förnyar mig. Dom hade gjort 200 program innan dom nu hittar på lite nytt hörde jag dom säga på TV häromdan, jag har gjort 2000 inlägg och var lite sisådär osäker om det kanske skulle bli 2000 till, men så under gräsklippningen bestämde jag mig: jag lägger ner Utsiktsbloggen. Det har varit lite väl mycket Same, same but no different, nu måste jag lära mig nåt nytt och jag har några intressanta nya saker jag vill testa som jag tror kan bli lite mer "tvåvägs".

Två inlägg till bara så att #blogg100 blir komplett och under gräsklippningen fick jag till några verser till avslutningsdikten på söndag så att avslutningen blir ståndsmässig.

Men poängen med dagens inlägg är bl. a. att allt har sin tid. Och i tidiga morgonstunden på nationaldagen låter omkvädet så här:

Utsiktsbloggen har gjort sitt här på nätet
Och stänger butiken och tackar för sig
Det kan väl inte anses förmätet
Att säga till läsarna: Förgät mig ej!

#blogg100 nr 98      2 nummer kvar

torsdag 5 juni 2014

Hur blir vädret på lördag?

Med utomhusfest i Sverige har ständigt det där med vädret att tänka på. Man är ju aldrig säker.

Men sån tur att det finns väderprognoser så att man kan göra rätt förberedelser. Margareta litar alltid på SVT:s meteorologer, men jag missade senaste prognosen i kväll men det var hyfsat på den näst senaste. Så för att vet mer tog jag och kollade några väderappar. Här fick jag många varianter:

SMHI: 18 grader, halvklart men inget regn
Harstad, Jysk 5*8
Väder:  21 grader, 50% risk för regn
YR:      16 grader, sol
Klart.se: 19 grader, halvklart

Jaha, vad ska man tro på då? Mellan 16-21 grader, halvklart-sol, antingen regn eller inte regn. En sån tur att vi fått låna ett partytält!

Ser gigantiskt ut och kommer att rymma alla gäster, men så här års törs man inte ha lite större trädgårdsfester utan att vara helgarderad. Extra stolar och bord har vi lånat ihop, tom ett stort kylskåp hos en granne får vi utnyttja. Nu räknar vi ner till vår största trädgårdsfest här på Stentorpet! Sen får vädret bli som det blir, SMHI-väder är OK.

När man har trädgårdsfest så vill man allt ha vackert väder
Så skulle det bli sol och varmt så vet jag vem det gläder
Fastän vi är rätt härdade så är det rationellt
om festmaten kan avnjutas i lånat partytält

#blogg100 nr 97     3 nummer kvar    

      

  

onsdag 4 juni 2014

Fyra mil till tvättstugan

Vår åkant i Stentorpet fungerade en gång som byns tvättstuga, sägs det.

Där det är stenig botten har det gått extra bra att tvätta
Nu tvättar Margareta mattor där ibland och lite annat smått också, men veckotvätten tar vi hemma i stan. Även om vi planerade in några kvadratdecimeter för en liten tvättmaskin i stugan så har det inte blivit av än att ställa dit nån än, och det blir nog inte heller av tror jag, det är ingen stor sak att ta med tvätten in till stan ibland. Så har man också anledning att åka hem ibland och i natt sov vi tom kvar hemma i stan, det blir inte ofta på hela sommaren.

Trevlig träff med några vänner i går kväll, en som jag känt sen barnsben, andra var nya bekanta under de senaste åren, och som någon sa under kvällen; Det är fint med pensionärslivet, man kan ha en liten fest när som helst i veckan. Och för oss lantisar från Sala passade det extra bra då vi hade tvättid idag och några andra ärenden också.

En kul sak i går kväll var en bild som min barndomskompis hade i sin mobil och visade mig i går. Jag var 16 år och från den tiden har jag nästan inte ett enda kort, så det ser jag fram mot att få sänt till mig. Samtidigt har man hur mycket kort som helst nu, tusentals, men hur har folk det med ordningen på bilderna? Det tog t.ex. ett bra tag för mig att hitta en bild på vår å, ändå har jag hyfsad ordning på bildarkivet. Även om bildprogrammen är så avancerade med bildigenkänning så skulle det vara ännu lättare att tagga bilden, automatiskt ska de vara. Alltid plats för ny teknik!

Ny teknik för tvättmaskiner läste jag om igår med styrning via appar, men i vår tvättstuga skulle det räcka med bokning av själva tvättiden via Internet då vi har 4 mil till tvättstugan, men å andra sidan är det oftast gott om tvättider under sommaren och rätt skönt att åka hem ibland även om man nån gång får vänta på att tvättstugan ska bli ledig.

Men nu är det min tur! Och precis som Reinfeldt tycker jag det är kul att tvätta.

När jag har smutsat ner min tröja
En tur till stan kan då förnöja
"Ska bli tvättare sen" sa vår statsminister
"När jag i höst nog jobbet mister"  

#blogg100 nr 96       4 nummer kvar

tisdag 3 juni 2014

Jag såg i bladet...

Jag surrade häromdan med några vänner om att ställa upp i lokaltidningen eller inte. Med anledning av att jag hamnade i Vlt igen i förra veckan. Några skulle inte alls ha velat vara med.
Egotrippat?

För mig kanske det hänger ihop med mina aktiviteter på Sociala Medier. Jag känner inga hämningar alls för att vara med och visa upp mig och mina aktiviteter och säga vad jag tycker. Skillnaden mellan privat och personligt har jag rätt bra koll på även om den är otroligt individuell. Många av mina vänner vill absolut inte synas på bild på nätet, för privat?, och på mina Facebook-kurser ville många inte ens skriva ett "Hej", för privat? Och några vill alltså inte heller vara med i tidningen.

Men en lokaltidning blir lite trist om man bara får läsa om lokala politiker, företagare och idrottsprofiler. Just den dag jag var med i Vlt, 30 maj, var en gammal arbetskamrat från 60-talet intervjuad och i tidningens kortfrågor såg jag just den dagen en tjej jag nog inte sett på 25-30 år. Jag tycker alltid det är kul när jag känner igen någon i tidningen, men nu har jag kanske varit med lite väl ofta senaste året så folk kanske undrar om jag jagar såna tillfällen. Egotrippad och hybris kanske dom tänker.

Men det är inte lätt att komma med i en landsortstidning heller och i mitt reportage fick Rock Everybody lite gratisreklam. Mina vänner i Västerås Square Dance Club har årets Convention nästa helg men har inte haft en rad i tidningen än, fastän dom kommer att ha en massa aktiviteter på stan, dans på Sigmatorget bl.a. Men nu är dom omnämnda i Utsiktsbloggen i alla fall och dom verkar ha fått till ett riktigt kanonprogram, väl värda ett par sidor i lokaltidningen, men det kanske kommer!  


Vi alla tänker olika hur som just vi vill ha det
Ja alla är unika och det är riktigt bra det
För mig det kvittar lika om jag blir nämnd i bladet
Man vill ju inte svika om nån vill veta hur man har det  

#blogg100 nr 95      5 nummer kvar

måndag 2 juni 2014

Vicken helg!

Det här var en av våra mest fullspäckade helger på länge, men med bra stöd så gick det hur bra som helst.
Hejarklacken på plats på Valhallavägen 

Nu är jag lite lat med det här blogginlägget, jag bara kompletterar mina två förra inlägg som jag skrev innan helgen om vad som skulle hända och så här blev det:

Lördagen, vaknade som 70-åring. Utan åldersångest, men visst låter det lite väl gammalt. Men jag var vältränad tidigt på plats i starten på Stockholm Marathon och då är det väl så att 70 bara är ett par siffror, klyschan säger ju att "man är inte äldre än man gör sig" hur man nu ska tolka det, men jag tar inte det där 70 så allvarligt. Maran gick bättre än på många år i kalasväder.

Vattenhålet på Odengatan
Så blev det familjefest i Sollentuna med alla klanmedlemmarna samlade. God mat och högt tempo med alla småungarna på bra humör. En 70-årsfest kan inte vara bättre.

Dressed for success
Och på söndagen var det stor show med rockkören Rock Everybody. Jag skulle ljuga om jag sa att jag sjöng hela programmet felfritt, men det gick helt OK i alla fall. Lite jobbigt bara att först stå i två timmar på repetitionen och sen en timme på förställningen. Jag var ju lite stel i benen...

Men det var både kul och gick bra. Nej man kan inte lura åldern, men banne mig, jag ska i alla fall hålla igång med hyfsat tempo ett bra tag till.

Mina prefabricerade blogginlägg för den här helgen infriades med råge, överträffades på varje punkt.

Nu är marahelgen slut slut slut
Körsångsrockarn andas ut ut ut
Men till nästa år igen
står han där till start igen
kan han nästan lova...

#blogg100 nr 94     6 nummer kvar

söndag 1 juni 2014

Rock Everybody på Carlforsska

Jag nöjer mig med en bild idag.

Det var Stockholm Marathon i går så jag är stel i benen och allmänt trött.

Så här ser vår kör ut, och vi sjunger 12 låtar idag på Carlforsska i Västerås. Det finns säkert biljetter kvar, säljs på Carlforsska från 15.00 och sen börjar vi sjunga kl 16.00. Och så till hösten blir du också med och sjunger om du har åldern inne (pensionär) annars får du stå på tillväxt!





Signaturmeloodi: Rock-a-Beatin' Boogie
Hemsidan hittar du HÄR 

#blogg100 nr 93       7 nummer kvar