Jag har sen länge slutat stirra på priset när jag handlar - hellre lite mindre i kassen än en matkasse som svämmar över av billig, dålig mat. Framför allt när det gäller kött.
Fusk och snusk. Julskinkan struntade vi i i julas för grisarnas skull och någon ekoskinka fick vi inte tag på.
Jag är inte vegetarian, kött är gott, men jag knaprar hellre på en morot än är med i det här prispressarrallyt där djuren får lida så väldigt. Och Torbjörn & Ylva Esping säger att fågelhanteringen är ännu värre än det som drabbar grisarna. En kalkon ser aldrig ljuset och kycklingar kan inte gå. Allt för att vi måste frossa i billig mat.
Så höj priset på maten så bönderna kan sköta djuren bättre och så äter vi lite mindre kött men av bättre kvalitet. Och på köpet mår vi bättre också.
Ekologiskt och rättvisemärkt ska det vara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar