onsdag 4 juni 2014

Fyra mil till tvättstugan

Vår åkant i Stentorpet fungerade en gång som byns tvättstuga, sägs det.

Där det är stenig botten har det gått extra bra att tvätta
Nu tvättar Margareta mattor där ibland och lite annat smått också, men veckotvätten tar vi hemma i stan. Även om vi planerade in några kvadratdecimeter för en liten tvättmaskin i stugan så har det inte blivit av än att ställa dit nån än, och det blir nog inte heller av tror jag, det är ingen stor sak att ta med tvätten in till stan ibland. Så har man också anledning att åka hem ibland och i natt sov vi tom kvar hemma i stan, det blir inte ofta på hela sommaren.

Trevlig träff med några vänner i går kväll, en som jag känt sen barnsben, andra var nya bekanta under de senaste åren, och som någon sa under kvällen; Det är fint med pensionärslivet, man kan ha en liten fest när som helst i veckan. Och för oss lantisar från Sala passade det extra bra då vi hade tvättid idag och några andra ärenden också.

En kul sak i går kväll var en bild som min barndomskompis hade i sin mobil och visade mig i går. Jag var 16 år och från den tiden har jag nästan inte ett enda kort, så det ser jag fram mot att få sänt till mig. Samtidigt har man hur mycket kort som helst nu, tusentals, men hur har folk det med ordningen på bilderna? Det tog t.ex. ett bra tag för mig att hitta en bild på vår å, ändå har jag hyfsad ordning på bildarkivet. Även om bildprogrammen är så avancerade med bildigenkänning så skulle det vara ännu lättare att tagga bilden, automatiskt ska de vara. Alltid plats för ny teknik!

Ny teknik för tvättmaskiner läste jag om igår med styrning via appar, men i vår tvättstuga skulle det räcka med bokning av själva tvättiden via Internet då vi har 4 mil till tvättstugan, men å andra sidan är det oftast gott om tvättider under sommaren och rätt skönt att åka hem ibland även om man nån gång får vänta på att tvättstugan ska bli ledig.

Men nu är det min tur! Och precis som Reinfeldt tycker jag det är kul att tvätta.

När jag har smutsat ner min tröja
En tur till stan kan då förnöja
"Ska bli tvättare sen" sa vår statsminister
"När jag i höst nog jobbet mister"  

#blogg100 nr 96       4 nummer kvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar