fredag 6 mars 2009

Bonuskarusellen

Statliga bonusar ska var mer frikostliga har alliansen bestämt. Det är ju stötande.

Anders Borg har ju plockat så många poäng nu under krisen med att prata om oskäliga bankbonusar att jag nästan trodde på honom, men så visar det sig att alliansen själva alldeles nyligen ändrat reglerna för statens bolag så det kan bli mer klirr i kassan där. Han såg besvärad ut när han blev avslöjad.

Det verkar vara Maud Olofssons gäng som ligger bakom det här, hon vill inte vara med i TV och har hållit sig undan ett tag. Funderar väl på vad hon ska säga.

Och det är självklart - inte en krona ska betalas i statlig bonus. Gör man ett bra jobb kan man få ett par biobiljetter och en klapp på axeln, men en mille extra ska dom inte ha av mina pengar. Och gör dom inte ett bra jobb så får dom väl skärpa till sig eller prova nåt annat.

Nu blir väl det här ett ämne ett tag tills det blåst över och glömts bort. Sen rullar bonusarna på som vanligt igen, det brukar bli så. Lokaltidningen (FP) skrev inte ett ord om bonus igår, och idag stod det några korta rader undanskymt längst ner på en högersida - dom försöker nog få oss att snabbt glömma dom här pinsamheterna för alliansen.

1 kommentar:

 1. Jag anser att man ska sparka alla skojare inom media, näringslivet och bankväsendet som har orsakat de miljarder i förluster för skattebetalarna och pensionsfonderna. Jag skötte mina PPM fonder själv och eftersom jag inte har den minsta respekt för de klåpare som kallar sig ”experter”, vilka inte kan lösa eller förutspå någonting ty de är insnöade med det neoliberala paradigmet, fick jag i alla fall behålla värden på dem, medan dumskallarna orsakade 30-40 % förluster till alla sparare! Sparka dem! Inte en Krona av skattebetalarna till bankdirektörer och finansskojare! Media folket eller propagandisterna är också skyldiga för de sprids de lögnerna och falska ekonomiska doktriner som orsakade det här! Och som vanlig är det vanligt folk som ska betala skojarnas miss! Wake Up people!!

  Apropå orsakerna kan ni läsa mina synpunkter här:

  http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/21/finanskrisen-forklarad-2/

  http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/11/evolution-of-the-american-armageddon-the-financial-apocalypse-and-%c2%adhuman-renaissance/

  http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/10/vad-behovs-for-att-undvika-ekonomisk-och-finansiell-kollaps/

  http://xkorpion.wordpress.com/2008/10/01/financial-tsunami-the-end-of-the-world-as-we-knew-it/

  http://xkorpion.wordpress.com/2007/09/22/bushlandiadet-spelar-ingen-roll-vad-bernanke-gor-framover/

  http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/04/the-myths-of-free-trade-how-globalism-destroyed-the-us-and-many-nations-economy/

  http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/03/the-american-federal-budget-collapse-and-exploding-national-debt-is-a-certain-possibility/

  http://xkorpion.wordpress.com/2009/03/04/obama-and-the-neoliberal-system-the-%e2%80%9ceconomic-crisis%e2%80%9d-%e2%80%9cmortgage-crisis%e2%80%9d-and-the-american-way-to-wealth-debt/


  BESÖK GRUPPEN MOT BONUSAR:

  http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?sid=2c09950d3b86329da1643117e6868237&gid=35486683395

  PÅ FACEBOOK!!

  Förresten jag tycker att APSE som svarade tidigare här är fullständigt idiot, med största sannolikhet också ett skojare, som tror på de "enkla facila pengars väg". De är sådana förbannade skojare som har lett fram, hit! För mig det spelar ingen roll vad de sysslar med så länge de tar smällar och inte tvingar staterna (skattebetalarna) att städa skiten efteråt!

  SvaraRadera