måndag 8 oktober 2012

Hemma från en semesterresa

Det bästa med en semesterresa är förstås att få lite ombyte i vardagslunken, och det har vi fått på vår vandringsresa till Mallorca.
Min gröna väska kom ut som nr 5 ung.

PRO-resa, hur roligt låter det? Många har nog en hel del fördomar och tänker på rollator, bingo och allsång. Glöm det! PRO:are är väl så alerta som många 25-åringar som framgår av summeringen av resan på resebloggen. 

Att slippa laga mat och äta allt på restaurang är ju bekvämt, men jag tröttnar alltid efter ett par dar att läsa menyer och sitta och vifta efter kyparen, så vi åt några luncher och middagar på rummet med småplock vi köpte på Supermercadon. Och en gång var vi lata och tog en kebab i ett gatukök, men det var med råge den sämsta kebab jag nånsin ätit. Som papper. 

Det går an att sitta en stund så här
Så OK, att äta gott är viktigt på semestern, och sitta på en uterestaurang längs med Medelhavet är inget att klaga på, det är ju en av anledningarna till att man reser bort. Så naturligtvis åt vi de flesta måltiderna ute. 

En kul grej på semestern: Det första paret vi presenterade oss för i vår lilla grupp visade sig bo bara några hundra meter från oss här hemma i Västerås! Och karln hade varit arbetskamrat med pappa Sven som visserligen var 35 år äldre än vår semesterkamrat, men ändå. Ja, det var ännu fler sammanträffanden med det här paret, men det tar jag en annan gång.

Jag hörde just nu om en bekant som råkade ut för borttappat bagage och dålig mat mm på sin resa medan vi kom hem med bara positiva erfarenheter, fina vandringar, trevliga människor, lata stunder på stranden och på balkongen. Och bagaget kom komplett bland de första både på utresan och hemresan! 

I ärlighetens namn kan jag inte komma på någon resa med riktiga besvikelser, och hoppas vi slipper såna i fortsättningen också. För nu måste vi nog planera en ny resa, varför inte "Det ljuva livet med PRO", också på  Mallorca.             
    

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar