måndag 2 juli 2012

Bara lättsamma böcker i sommar

Nu har det varit så mycket jobbiga böcker ett tag, faktaböcker och senaste veckan Strindberg med gammalmodigt språk. Så nu blir det lättsamt i sommar.

Nobelpris 2013? 
I morse plockade jag så fram Haruki Murakamis del 2 av 1Q84, 400 sidor. Nu har jag suttit och läst lite mellan varven och redan kommit till sidan 200, det bara visslar till. Strindberg fick aldrig Nobelpriset men Murakami nämns varje år som en kandidat. Om han får priset nån gång blir han nog en populär pristagare, han är verkligen intressant att läsa. Del 3 köper jag så snart den här är utläst, dvs i morgon.

Lättläst, spännande, originell och samtidigt får man reda på en hel del om hur det är i Japan. Sen läser jag nog om hans marathonbok också. Jag har den på engelska så jag kanske inte fattade allt när jag läste den förra gången.    

Men så hittade jag idag lånekortet till Sala stadsbibliotek, fint! Det har varit på drift ett tag men låg allra längst inne i skrivbordslådan, så nu ska jag låna och avverka lättsamma sommardeckare på löpande band. Arne Dahl och Thomas Kanger med Västeråsmotiv är ett par som jag ska läsa lite av och jag har några i bakhuvudet som jag inte minns riktigt nu, men det kommer jag på därnere på bibblan. Men Björn Hellbergs deckare ger jag inte mycket för, inte Camilla Läckbergs heller. Det där med tycke och smak är ju så olika.

Sen efter sommaren brukar mordgåtor stå en upp i halsen, men nu är det mord och hemskheter som gäller! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar