torsdag 5 juli 2012

Buller överallt

Det slår väl aldrig fel, när man ska sätta sig att äta i solen börjar grannen klippa gräset eller starta röjsågen.

Enda trösten är väl att det är likadant när dom själva ska äta, då är det dags för oss att klippa. Ja, det är inget att säga om det, det är bara så det är. Det är bara dom gånger det händer på riktigt dumt sätt man kan bli irriterad.

Hemma i stan på ett snabbesök tänkte jag ta en kopp kaffe på balkongen, men då dundrade det riktigt rejält. Det gör det visserligen nästan jämt där från trafiken på Cityringen, men idag var det trädgårdsgänget som gjorde fint i vår trädgård, eller vår park som jag tycker är ett mer passande namn. Häcksaxen var en riktigt rejäl sak med massor av decibel, röjsågen också, men oj så fint det blev. Det oljudet var lätt att ha överseende med.

I Vlt i veckan ar det en artikel om var det bullrar mest i stan, och Cityringen låg inte oväntat väldigt högt, men värst är det på morrontimmarna och på eftermiddagarna. Normalt är det inte så farligt och man hör ju ingenting in i lägenheten. Men i helgen kommer det att dundra rejält när Power Meet drar in och har sin cruising nedanför vår balkong. Det är ett riktigt skådespel, men i år är det förbjudet med "burn outs" i alla fall, om dom nu respekterar det. Det är oftast inget ont i PM-deltagrna, men dom är rätt respektlösa.

Och vi är nog inte hemma och beskådar spektaklet i år.

Men här var det rätt lugnt från vår balkong: Cityringen


1 kommentar:

  1. Vi kan inte annat än hålla med. Vi håller på att bli tokiga hemma hos oss!

    SvaraRadera