måndag 30 juli 2012

Kattbesök igen

Bedjande ögon
Det är tredje året nu som vi får regelbundna besök av Selma från Lidingö. Men hon får aldrig komma in. Vi har kattallergi i släkten.

Nu har hon gått här fyra dar i rad och hon blir bara allt hungrigare. Vi har väntat att ringa för att se om hon skulle hitta hem själv, men idag har vi till slut försökt få tag på Hasse som har sin stuga några km härifrån där hon alltså sommarbor, men han svarar inte. Ute och letar eller åkt hem till Lidingö? Vi får ringa igen i morgon.

I lördags tog jag henne i famnen och tänkte bära hem henne själv, men osis: Några campare var ute och rastade sina hundar och hon blev så skraj att hon bokstavligen satte klorna i mig, slet sig och la av en raktetspurt tillbaka mot Stentorpet. Jag fick några rejäla rivsår och fick lägga min blodiga T-shirt i tvättbaljan, men nu ikväll var hon kelsjuk igen och jag är inte långsint, men hon får allt hålla sig utomhus.

Sparsmakad med mat är hon också, mellanmjölk duger inte t.ex. så hon får hålla tillgodo med möss och sorkar som hon får ta hur många som helst av, men jag undrar om det finns så många såna i år. Jaja, i morgon kommer nog Hasse och hämtar hem henne eller ska vi vara tvungna att köpa kattmat som andra pensionärer?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar