måndag 4 juli 2011

Blixtattack

Margareta har målat huset några dar och hade bara en halv långsida kvar idag, knappt 6 meter. Då slog getingarna till.

Ja, dom gör nytta i trädgården dom också, jag vet, men bygger dom bo på lite dumma ställen så kör vi bort dom. Och dom här höll till under takfoten precis utanför mitt fönster, men det hade jag inte märkt tidigare. Konstigt att jag inte hört dom när jag haft myggfönstret i, men det hade jag inte så jag anade ingenting när Margareta skulle borsta rent väggen på den där sista biten.

Oj vad snabbt det gick, jag hann inte fatta nånting. Jag stod alldeles bredvid när Margareta började borsta under takfoten men hann inte ens se att det vällde ut getingar ur ett litet hål under takfoten innan hon inom bråkdelar av en sekund fick ett bett i pannan. Hon hann inte fatta nåt hon heller bara att det gjorde så ont att hon höll på att ramla omkull av överraskningen. 

Alldeles groggy fick hon dra sig undan ett tag för att badda pannan och lugna nerverna mens jag tog på skyddsutrustningen och gav grabbarna en rejäl omgång. Dom får bygga nere i snickarbon eller bakom nån av småstugorna men måste lära sig att hålla sig undan när vi ska måla.

Annars har det väl inte varit så farligt med getingarna än, men dom är ju värst fram i augusti. Men nu har dom fått en varning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar