fredag 15 juli 2011

Gott med grillat

Att grillen går varm hör förstås sommaren till, även här på Stentorpet speciellt när vi är fullt lag.  Ja, när vi är ensamma grillar vi också rätt mycket, men extra gott är det när vi är några fler här runt grillen.

Den här veckan har bjudit på mycket gott, med betoning på både "gott" och "mycket". Två hungriga tonåringar gör att det gärna blir lite väl stora portioner och smakar det bra är det lätt att både Margareta och jag också äter lite väl mycket, mer än vi behöver.

 Det började i måndags med massor av grillade revben med coleslaw, sen har det fortsatt med grillad fläskfilé och sidfläsk med rostade grönsaker och en kväll hade vi grillad lax. Vi stack visserligen emellan en kväll med en "italiensk afton" med spagetti, men mycket grillat har det blivit hela sommaren, så här mycket behöver åtminstone inte jag äta. Men gott har det varit och vi kommer att ta det lite lättare när ungdomarna är tillbaks på jobbet och vi blir ensamma igen.

Tonårsfamiljen behövde förstås äta upp sig inför nästa veckas strapatser när dom fjällvandrar 10 dagar i Lappland, då blir det väl inte så mycket grillat och säkert lite mindre portioner.

Men nu har vi rundat av veckan med en grekisk sallad med gott bröd till, det passade oss fint. Och i morgonkväll är det mycket möjligt, nästan troligt, att vi rullar fram grillen igen. Gärna nåt med lite kantareller till.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar