torsdag 7 juli 2011

En arbetsfri dag

Efter midsommar har vi varit rätt flitiga här på Stentorpet, framför allt målat (Margareta) men även fixat lite småsaker (jag). Men jag kommer inte undan helt, jag har mitt grovjobb kvar och det ska jag ta itu med framåt hösten. Men igår slog vi oss lösa och tog en liten tur.

Grythyttan har vi bara passerat men aldrig stannat till där, nu skulle vi äta en gourmetlunch hade vi tänkt. Men grundforskningen var dålig.

Måltidens Hus
Det är lagom avstånd dit för en dagstur. Man kan köra lugnt, göra nån avstickare, dricka kaffe vid nån fin rastplats osv och ändå hinna bra det man tänkt utan stress. Vi åkte över Kloten och Kopparberg, men den vägen har blivit för bra. Den var trevligare förr med grusvägen genom skogen och jag tog oftast den vägen när jag jobbade i Hällefors fast det fanns en snabbare väg över Frövi och Arboga. Men det finns fina rastställen fortfarande.

Grythyttans Gästgiveri
Vi kostade på oss att åka fel två gånger sista biten trots GPS och alert kartläsare, ett par tre mil extra blev det, och när vi kom fram förstod vi att Måltidens Hus och Grythyttans Gästgivaregård inte låg på ihop som vi trott, men vi var så hungriga så vi käkade direkt där på Måltidens Hus i alla fall. Dom bjöd på rätt normal lunchmat med plus för såsen och brödet men ett stort minus salladsbordet.

Mätta men sisådär nöjda letade vi på Gästgiveriet sen, och det är klart att när vi åkt så pass långt borde vi väl sett till att äta på rätta stället, men det får bli nästa gång. Det här blev ju rejält mycket billigare i alla fall! (2*95 kr)-

Vi promenerade runt lite i byn, åt hemgjord glass och tittade lite på en fin kyrka, tog bilen och såg oss omkring också innan vi åkte hemåt via Nora där marknaden just börjat, det var ju kul. I Nora försvinner Margareta alltid in i antikaffärn vid torget men det blev inget köpt i Nora mer än lite rökt sik i fiskvagnen och inte heller provade vi den berömda Noraglassen med sina hemliga recept. Glass hade vi ju redan käkat i Grythyttan och Noraglassen har vi förstås ätit förr, det hör liksom till när man är där. Grythytteglassen var också god och hemgjord.

Hemma igen har vi haft en ny arbetsdag idag med målning (för Margareta). Och det tycker hon är så kul så hon ska visst fortsätta i morgon.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar