fredag 9 mars 2012

Fredagslunch på stan

En gång i veckan blir det lunch på stan. Som idag på vår lata och avslappnade fredag. Lunch på Harrys.

Jag saknar en pub hemma i kvarteret, där har vi bara pizzerian, men sen är det Harrys vi har närmast till. Vi hade nappat på ett reklamerbjudande med ett par tiors rabatt för en lunch så det var en bra orsak att det fick bli just Harrys. Sen kör dom med husmanskost också, det lockade också. I veckan har dom tex haft Raggmunk, Isterband (Margaretas favorit), Lindström etc. Sånt där som det vattnas i munnen av. Idag hade dom Skomakarlåda!

Tänkte nästan rätta upp tavlan...
  
Och det är klart att vi äter mitt i lunchrusningen när trängseln är som störst. Folk i farten blir ju sura när pensionärer är så fräcka att dom beblandar sig med den stressande, arbetande generationen, men det tar vi ingen hänsyn till. En sak med lunch på stan är ju också att det är kul se om man träffar nån bekant, nån arbetskamrat som kämpar kvar i arbetslivet, och Kenneth som jag jobbat tillsammas med sen tidigt 70-tal satt där med sina kompisar.

Typisk pubinredning
Skomakarlåda med lingondricka och salladsbord. Och kaffe på maten för 69 kronor. Ord.pris 89, lite dyrt men vi fortsätter ändå med våra luncher på stan.

Och den lata fredan fortsätter lika avslappnat med färdiglagad kvällsmat och premiären av Oscarsvinnarfilmen på det. Såna här dar behöver man ibland.
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar