tisdag 6 mars 2012

Mitt liv som magister

En gång i tiden hade jag tänkt bli magister. Men det blev inte av förrän på gamla dar, som panschis. Eller som senior, det låter bättre. Eller varför inte försvenska det spanska Jubilado.

Hur som helst så är det kurs för andra Jubilados på tisdagsförmiddagarna där jag är magister, riktigt kul. Speciellt eftersom ämnet är "Facebook och andra Social Medier", lite exklusiv kurs som av någon outgrundlig anledning är väldigt sällsynt. Och speciella kurser för Jubilados är ännu mer sällsynt, jag har bara hittat en kurs liknande vår i hela pensionärssverige!

Men det är tufft att vara magister, som elev kan man ju nicka till nån gång, men här ska man vara på tå och ha svar på allting. Vilket jag inte alltid har, jag fick med mig två svåra frågor hem som jag ska ta itu med på direkten så jag kan svara nästa tisdag.

Men de flesta frågor tycker jag själv att vi reder ut rätt bra med att testa och prova, och ibland kommer nån av eleverna på hur man ska göra. Idag var det snack om Facebook hela dan på nyheterna, så nog är det bra att kunna lite om det här ämnet som är så hajpat. Det snackas "jämt" om sånt här så jag är nästan lite mallig över att vara en av få magistrar i det här ämnet som är så sällsynt i studieförbundens kursprogram.  

En utmaning med att lära ut Sociala Medier för den äldre generationen (panschisar, pensionärer, seniorer, jubilados...) är att få eleverna att inse att det inte är en tillfällig fluga det här, men den här kursomgången har jag lyckats rätt bra tror jag, bättre än vanligt.

Bara en träff kvar. Synd, jag skulle gärna fortsatt ett tag till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar