torsdag 29 mars 2012

Pensionärsskatten

"Skriv om pensionärsskatten" var det en som sa till mig häromdan, och nu har det varit så mycket prat om'et i mina kretsar ett tag så det börjar bli dags. Vi kom tom in på det en stund på båtturen på Bosporen, och när jag dessutom hörde ett intressant radioprogram, Detektor, i lördags i ämnet så  måste jag nu skriva av mig ett tag.

Pensionärsskatten är obegriplig för alla i arbetslivet så du som har inkomst av tjänst kan sluta läsa nu om du inte vill försöka bli upplyst. Men vill du bli upplyst så är p-skatten andra sidan av jobbskatteavdraget. En orättvis fördelning av statens resurser tycker vi som hamnade på fel sida, och det oavsett partifärg. Åtminstone bland mina gubbar verkar vi vara väldigt eniga, även dom som säkert är moderater, men det är nog kört nu.

Henrik von Sydow (M)
Henrik von Sydow
För även om den här ordningen inte finns bland ett enda av de andra västländerna (hur det ser ut i djupa Afrika eller på Stilla Havs-öarna vet jag inte) så kommer det att kosta för mycket att rätta till den här orättvisan och den är ju själen i Alliansens politik så från det hållet kommer det naturligtvis inte att komma nånting. Och en ev. annan regering kan inte på kort sikt göra så mycket heller, alla som är lyckliga med jobbskatteavdraget vill nog inte dela med sig av det till pensionärerna.

Men det värsta av alltihopa är att jobbskatteavdraget inte har gjort ett dugg för jobben, det var det Detektor kom fram till i radion i helgen.  ”Jobbskatteavdraget tillhör en av de mest jobbskapande reformer vi känner till” sa Henrik von Sydow (M) härom veckan och hänvisade till en massa myndigheter som alla i radioprogrammet tog avstånd från det där uttalandet när Detektor frågade. Ingen mer än ordf. i skatteutskottet tror på det där.

Jag blir riktigt upprörd av det här. Och det blir andra som drabbats också förstår, men man ser på insändarsidorna att upprördheten börjar trubbas av, man resignerar och accepterar. Men nu har jag i alla fall skrivit en artikel till om bluffen med jobbskatteavdraget som mina kompisar tyckte jag skulle göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar