lördag 22 december 2012

I mångas julpaket

Zlatans bok ligger säkert i mångas julklappspaket och då får dom lyckliga en intressant läsning.

Senaste målet igår kväll. 18:e i årets franska liga
Vi köpte den boken, "Jag är Zlatan" för några veckor sen och jag läste ut den nu i veckan. Först när den lanserades tyckte jag det verkade ointressant, men den var riktigt bra, ja den blev ju tom nominerad för Augustpriset. Uppväxten i Rosengård med trassliga hemförhållanden var speciellt intressant att läsa om, hur det formar en människa och sånt där. Hur han målmedvetet och med revanschlust blivit den han blivit. Tveklöst den bästa svenska fotbollsspelare som funnits i Sverige.

Alla känner till Zlatan, alla har åsikter om Zlatan och alla borde ha nöje av att läsa den här boken vare sig man är fotbollsintresserad eller inte. Tom Margareta, som inte vet mycket om fotboll, nästan sträckläste den. Vi som känner till några namn från fotbollen kan måhända ha lite mer utbyte av den sista halvan av boken, men annars är den läsvärd för vem som helst som vill bli lite allmänbildad.

Boken sträcker sig fram till 2011, hoppas det blir en fortsättning om några år. Skulle var kul att läsa mer om hur det gick till när han lämnade Milan för PSG. Det verkade lite vara ett nerköp först, men han verkar än så länge bara bli allt bättre. Besserwissrarna som bara gnällt över Zlatan och alla negativa tyckare i Jante-stil är lite tystare nu. Och århundradets mål mot England har redan visats hur mång gånger som helst i TV, vi ska vara glada att vi har en sån här idrottsprofil i den absoluta världsklassen och det var intressant att läsa lite mer om honom.                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar