tisdag 11 december 2012

PRO Kultur

För många av mina vänner har PRO en lite dålig klang. Många tänker på rollator, allsången "Kulligulla koko som en gök" och bingo säger dom. Lite orättvist tycker jag.


Styrelsen för PRO Kultur i Västerås
PRO Kulturs väl bibehållna styrelse
Men rollator kan man väl råka ut för en gång och allsång har jag inget emot, så för mig låter PRO bara som en förening för oss som är lite till åren och den avdelning vi nu gått med i, en nystartad PRO-avdelning med kultur på programmet, är långt ifrån den kanske allmänna uppfattningen. Vi var på den första träffen idag, på Västerås Teater.

Teaterchefen där berättade lite om sig själv och hur hon såg på teatern i Västerås som har krisat ett bra tag. "En utmaning" brukar det heta när man ska få styrfart igen i en verksamhet med problem, och teatern i Västerås är rätt fin så det är bara att hoppas att hon lyckas. Vi ska väl bidra vi också med att bli flitigare publik där, vi har varit frånvarande där ett tag.

Ordföranden och hennes syster bor båda här i vårt hus, och ett par till i styrelsen och flera bland medlemmarna är gamla bekanta, så det är klart vi ska vara med här. Och det var ett digert program: Jazz och teaterresan till Helsingfors lockade speciellt men det var mycket mer.

Och igår kom Aktiva Seniorers program för våren med massor av intressanta programpunkter. Hur ska tiden räcka till? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar