tisdag 10 september 2013

En Svensk Klassiker

Här var klassikern klar
Juni år 2000
 
Många har hört namnet, men väldigt många är osäkra på vad som ingår har jag märkt. SVT har visat en programserie nu som tog slut igår, och det var väl på tiden att det blev ett program om den här fina tävlingen.

Men det var ett ovanligt rörigt upplägg, korta sekvenser här och där, man måste nog ha varit lite insatt för att förstå vad det handlade om. Jag saknade lite mer klassisk information om vad En Svensk Klassiker egentligen är, det kan inte en oinsatt fått grepp om i de här programmen. Men det var roligt att följa ändå.

Mest imponerande var förstås den cancersjuke Anders, 60, som kämpade för sin 35:e klassiker, och kul att följa dom andra fyra också  i programmet hur dom kämpade för sin klassikermedalj.

Jag blir alltid så påverkad själv när jag ser motionsprogram och kanske ångrar att jag inte gjorde några klassiker till, ja det är väl inte försent än, men jag tror inte det blir av. Det är för dyrt. Jag gjorde min Klassiker 2000, det får räcka.
Första loppet klar
Juli 1999

En bra cykel till Vätternrundan bör man ha. Alla hade kanoncyklar då för 13 år sen och ännu bättre nu förstås. Jag körde på en lånad, redan då gammal cykel. Jag hade tänkt köra på min brukscykel, min klarblå Kronan utan växlar, men när jag blev erbjuden att låna en kunde jag inte säga nej.

I Vansbrosimningen har ALLA simdräkt nu. Man flyter lättare, simmar fortare och fryser mindre. Det är ju godkänt, men jag ville göra det i mina badbyxor. Och det var nog bara hälften då som körde med våtdräkt.

I Vasaloppet har nästan ALLA kanonskidor. En och annan kör med träskidor som en ploj medan jag körde med mina budgetskidor, ett paket för 1300 inklusive skidskor. Det är dumt, och extra dumt att valla själv när man inte kan det. Jag hade bakhalt i 9 mil.

Lidingöloppet är rättvisare, där behövs bara ett par hyfsade skor, de andra loppen är lite väl mycket materialsporter. Men hur fina grejer man än har så är det jobbigt och en prestation att klara En Svensk Klassiker och det är kanske roligare med bra grejer.

Jobbigast? Lidingö - Vasaloppet - Vättern är hårfint men kanske i den ordningen men Vansbro klart lättast. Och jag är rätt stolt över mitt diplom nr 15647, En Svensk Klassiker år 2000.
                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar