måndag 23 september 2013

Rock Everybody!

Sjunga i kör är friskvård sägs det. Visst har man hört det, att det är så positivt för kropp och själ att sjunga i kör så idag skrev jag in mig i en PRO-kör! Kanske PRO-kör inte låter så flashigt, men det kommer att bli kanon det känner jag direkt efter min första körträning.

Rock-a-beatin' Boogie
Inspirerad av sångarglädjen hos större delen av sällskapet på cykelsemestern förra veckan gick jag alltså ner till min första körträning idag. Inte nervös, snarare lite ivrig att få prova, det har man ju hört att det ska vara så roligt att sjunga i kör. Nyttigt också har jag hört, men har glömt på vilket sätt det ska vara nyttigt. En barndomskompis kände jag, han är en riktig föreningsmänniska, och så några av tjejerna här i huset, annars var det bara nytt folk. Några verkade vara drivna körsångare, men många fler än jag är rookies. Hoppas jag i alla fall.

Körledaren pustar ut
Herr körledaren, Lars Jauring, har ambitioner att få oss att sjunga loss under mottot "Rock Everybody" och det gick rätt bra redan första gången tycker jag. Vilken förhoppning han och arrangörerna har för en sån här kör visar sig väl, men mitt första försök som körsångare gick riktigt bra och jag ser redan fram mot nästa måndag.

I saw her standing there....
Framträdanden? Sånt kan väl bli kul en gång men är inte så viktigt, men sångträningarna på måndagarna kommer jag att se fram mot och gå regelbundet på. Det var många körer som sjöng i helgen på Kulturnatten, det blir väl lite den typen av framträdanden antar jag, men först måste vi allt träna rejält.
      
Repertoaren? Det blir väl mest vår ungdomsmusik, vi seniorer som var unga på 50-60-talet. Elvis, Beatles och Bill Haley har vi börjat med. Nu ska jag sjunga i duschen hela veckan, hoppas mina grannar har samma musiksmak som jag!                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar