måndag 2 september 2013

Sista veckan

Än har vi varit självförsörjande på veden till braskaminen. Al har vi gott om och jag har tagit ner några såna ibland och sågat upp, och skulle väl kunna plocka ner några till, annars har vi väl mest eldat med skräpved som vi sparat när vi rensat sly.

Tur att vi hann få hem ved. 

Al är rätt bra att elda med, i alla fall lätt att hugga, men skräpveden är just bara skräpved. Jobbig att hugga och ger väl inte så märkvärdigt med värme, men den har ju varit gratis, och så får man motion med att hugga och såga, men gud så jobbigt det är att hugga ved. Och det är visst lite farligt också för oss äldre sägs det. Hjärtat.   

Gäller på ryggen och knän
3-4 kubik går nog åt under en vinter så jag beställde 5, hemkört av Håkan för 550 kr/kubik. Nästa gång ska jag kolla runt lite mer, men det blev plötsligt lite brådis, vi har bara en vecka kvar här på Stentorpet nu. Håkan hade också lite brådis, det är väl älgjakten som ska förberedas kan jag tro, men han kom över igår på söndagseftermiddan med traktor och ett lass torr och fin björkved. Imponerad hur han backade och stod i med sitt traktorsläp, och sen har vi staplat ved idag. Bra motion det också, men vilken skillnad mot om jag skulle huggit själv.

Här ligger nästan 5 kubik.
Och en kubik till hamnade lite bakom.

Nu kan vi lugnt runda av sommaren på Stentorpet med lite cykelträning, kanske nån löprunda och de sista ådoppen. Och städa av lite extra, kanske beta av nåt mer på "Att Göra"-listan. Fint väder ska det bli men lite kallt på kvällarna, och nu kan vi med gott samvete elda i kaminen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar