måndag 2 september 2013

En stillsam diskussion

Agenda på söndagskvällen är ett av våra favoritprogram. Ja då har vi först kollat Babel förstås som har flyttat till kl 20.00. Det är så vi fördriver söndagskvällen om vi fastnar framför TV:n. Ikväll skulle det bli debatt om 5:2-metoden.

Skulle metoden sågas som bara båg? Skulle det bli mycket negativt snack? Icke sa Nicke, det blev en riktigt lugn debatt.

Stefan Rössner på den tveksamma sidan och Kerstin Brismar på den positiva var inte så osams, tvärtom brukar ju även Rössner prata om kalorier och motion, men hans tes i dag var väl mer att det här är ett övergående fenomen, att folk tröttnar. Det återstår väl att se, det trodde man ju om Internet också en gång för inte så länge sen och damen som intervjuades i programmet och som körde 5:2 tänkte fortsätta livslångt, sa hon, och vi kör nog vidare vi också.

Nu på tisdag kommer Michael Mosley till Sverige, han som drog igång hela alltet på BBC och i Vetenskapens Värld, så det kommer nog att skrivas och höras en hel del om 5:2 i veckan. Vi ska läsa och lyssna och lära oss av som skrivs och sägs.

Just nu har klockan slagit tolv, en fastedag har börjat. Konstigt, det blir bara skönt att hålla igen en dag igen. 600 kalorier får jag klämma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar