lördag 26 oktober 2013

Succe igen!

Jag var lite orolig idag, men det ordnade sig som vanligt...

Vår äldsta elektronikpryl, vår Panasonic DVD, skulle ställas in för en inspelning häromdan, men det funkade inte. Så jag tog mig en liten extratur till stugan idag för att fixa till'et, men det var rätt bökigt. Jag fattade inte alls varför det inte funkade men nu har jag gjort om allt grundligt från början.

DVD:n är precis 21 år gammal. Kostade nästan 5000 då och nya kostar väl bara hälften så mycket och är 5 gånger så bra men så länge vår DVD funkar får den stå i här stugan, det är bara barnbarnen som använder den. Men nu var jag tvungen att spela in ett busviktigt program nästa söndag så det var tur att jag började i tid när det nu krånglade.

Det blir allt lite tuffare för varje år att koppla all teknik rätt, och man blir galen på dessa kablar som alltid är för korta. Inte kommer jag heller ihåg vad valde jag för inställningar förra gången jag kopplade om allt för 5-6 år sen. Handboken till DVD:n är så svårläst så jag fick prova mig fram som vanligt och nu efter 4-5 timmar verkar det som att jag lyckats igen! Ett fint, direktsänt TV-program på Eurosport kommer att spelas in om tekniken håller sig i skinnet. Bara det inte blir strömavbrott innan nästa söndag så att klockan i DVD:n går fel då...


Och mens koppleriverksamheten har pågått har stugans dator fått sig en uppdatering också, till Windows 8.1, men det var enklare, den har mest stått och tuggat för sig själv. Och fåglarna har fått mat också. Ett bra arbetspass i stugan.

3 kommentarer:

 1. Hej Örjan!

  Hoppas att du kom ihåg att ändra DVD-klockan till vintertid. Hälsn från en ytappa ner

  SvaraRadera
 2. Genial kommentar. Nej jag tänkte inte på det men tog till en timme extra både före o efter. Vilken flax, inte tänkte jag på vintertiden.....

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera