måndag 1 augusti 2011

Oxbackens vårdcentral

Hem till Västerås som hastigast i dag för ett läkarbesök. Inget akut, inget allvarligt, bara en årskontroll, en årlig besiktning.

Bara det att det att en årskontroll har inte hänt sen i slutet av 80-talet för mig. Företaget jag jobbade på då var duktiga på sånt men efter det har det inte varit så noga. Och som pensionär får man ju ordna sånt här själv normalt.

Men så efter en rutinkontakt med min vårdcentral blev jag kallad till en "Årskontroll". Pratade med en sjuksköterska som var imponerad över min solbränna och pratade sen med en mycket sympatisk läkare (iranier skulle jag tro) som inte hade nåt att anmärka han heller och som avslutade undersökningen med "Vi ses nästa år" 

Vad är detta? Jag blev imponerad. Det ska bli spännande att se om det verkligen kommer att fungera så här med årlig kontroll, men gör det det så är det kanon både för mig och för samhället, att hitta ev. krämpor i tid menar jag, för det är klart att tids nog kommer dom.

Kanske hänger det ihop med en telefongallup jag var med om i våras där jag gav VG till min vårdcentral. Dom få gånger jag haft med dom att göra hade dom skött sig bra tyckte jag, men nu får jag ändra betyget till MVG.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar