måndag 8 augusti 2011

Pubkväll

Hemma i stan en söndagskväll gjorde som vanligt, tog en tur på stan.

Vi tänkte först gå upp på Djäkneberget framåt kvällen och sitta en stund och titta på folk, men det var lite för ostadigt väder så det blev stan i stället. Skulle man se nån bekant? Det hoppas vi alltid på.

Ganska varmt ute i augustikvällen så det borde väl röra sig lite folk ute, och det borde väl bli fler nuförtiden när det byggs allt fler lägenheter nere i centrum, men det var spöklikt tomt på stan. Bara några vilsna själar..

Konstnären Lars Anderssons Råbock i brons från 1956 vältes omkull i Rudbecksparken natten till söndag. Det var inte länge sedan skulpturen kom tillbaka till parken efter att ha renoverats på grund av tidigare vandalisering.
Vi satt en stund på Bishop Arms, och jodå, några enstaka andra par var väl också där men ingen vi kände och det var inte nån rusning och i stan för övrigt var det mesta stängt. Några enstaka på Varda, glest på pizzoriorna men det mesta var stängt och nedsläckt. Att det ser ut så i Sala är vi vana med men lite märkligt att det är lika tomt i en så pass stor stad som Västerås.

Synd. Det är väl drag med en massa ungdomar på fredagskvällen förstås och kanske på lördagskvällen också, men då kunde väl söndan bli panschiskvällen då vi träffas ute och surrar en stund på puben eller uteserveringar.

Och på väg hem genom Rudbecksparken såg vi att nu var där förstört igen. Råbocken som är nyreparerad var omkullvält och en massa grenar från träden var nerrivna. Ett järnstaket och några papperskorgar också förstörda. Det kanske skulle bli lugnare med sånt om fler av oss äldre var ut lite mer. Eller hjälper det?           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar