tisdag 4 oktober 2011

Det ser mörkt ut

Riktigt rejält mörkt när vi åkte hem från Stockholm ikväll.

Inget så mycket regn som tur var, då blir det dubbelt så mörkt, men det var jobbigt nog i kväll i mulet väder. Och extra svårt att se då vänster halvljus hade slocknat.

Förr kunde man åka in på macken och köpa en ny lampa. Och byta den trasiga själv på mindre än 10 minuter. Lätt som en plätt.
Jobbigt att va enögd

Jodå, jag har bytt både vänster och höger lampa själv på vår Citroën också, men det gör jag inte fler gånger mer än om det skulle vara riktig kris. Det är för svårt att komma åt, så det blir allt till att åka in till verkstan.

Sist jag bytte tog jag både båda lamporna fast bara en var trasig, det kostade 900 den gången, och säkert 1200 idag,  men nu får dom nog bara byta den trasiga. Om jag köper ny bil nån mer gång ska jag banne mig kolla det här, om man kan byta lampa själv alltså.

Nu åkte vi enögda hem i svarta natten, men det går ju rätt bra på motorvägen när man slipper möten. Men så i en kurva stod det en bil parkerad på motorvägen utan vare sig parkeringsljus eller varningstriangel, det är ju otroligt.

Vi har bara 1,5 timme hem, så det är inte så farligt, men man hinner bli rejält trött av det också när sikten är så här dålig. Och i morgon åker jag in till verkstan.            


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar