fredag 21 oktober 2011

Kan du inte trafikreglerna?

Jag fick mig ett riktigt gott skratt idag på vägen ner till stan. Men antagligen hade hon rätt och jag fel.

Solen sken lågt mot mig när jag kisande tog breda trottoaren, cykelbanan, ner mot centrum. Lite hungrig strosade jag i solen och funderade på var jag skulle äta fredagslunchen.

Väldigt lite folk på trottoaren och inga cyklar, men så i motljuset ser jag två svarta figurer närma sig mig. En av dom viker av och kommer mot mig. En bekant tänker jag men när hon kommer så nära att hon står precis framför mig och jag kan se hennes ansikte känner jag inte igen henne. Ska hon skoja med mig hinner jag tänka innan jag får en skarp tillrättavisning: "Flytta på dig, du ska gå på andra sidan där till vänster, kan du inte trafikreglerna?" 


Hennes gubbe känner jag igen till utseendet, dom bor väl här i närheten. Han fnissade lite skamset, och jag gav damen en klapp på axeln och sa bara "Men kära nån"  och så strosade jag vidare på högra sidan ner mot stan och skrattade gott åt den civila trafikpolisen.

Höger eller vänster? Vi har ibland pratat om det, Margareta och jag, och på insändarsidor är det ofta debatter. På nätet också, jag kollade just. Och jag håller egentligen med damen att det är bra att hålla till vänster på cykelbanor, men nån lag på det finns det nog inte vad jag vet. På hemvägen efter en lunch på Nancy's kollade jag lite extra och 9 av 10 håller till höger som både argsinta damen och jag tycker är dumt, så hon har det tufft den här damen om hon ska lära alla oss där hur vi ska gå.

Jag går gärna till vänster, men får jag syn på henne nån fler gång ska jag absolut hålla mig till höger. Och  hoppas att jag får ett gott skratt igen.      

2 kommentarer:

  1. Ett favoritämne i lokaltidningar. Finns ingen lag eller ens någon rekommendation var man ska gå. Jag följer detta resonemang: På vägar (inkl. cykelbanor)där det kan dyka upp rörliga farkoster håller jag till vänster, men av ngn anledning till höger på trottoarer. Tyvärr finns det ju ingen konsensus i denna praktik (vilket ditt uppträdande vittnar om) något som resulterar att man ofta måste kliva undan för både fotgängare och cyklister som kastar onda ögat efter en. Spelar ingen roll vilken sida du går på, alltid är det någon som blir förbannad. Jag är för en lagstiftning i denna fråga: att alla ska gå i mitten kanske?

    SvaraRadera
  2. Blev nästan slagsmål idag när en arg ordningsvakt (!) började gorma om att vi var lite för många barnvagnar på trottoaren. A tände till direkt men allt lugnade sig tack och lov. Men det är rätt anmärkningsvärt hur en del kan bete sig!

    SvaraRadera