onsdag 5 oktober 2011

Nu kan det äntligen bli ordning i EU

Jag tycker själv att jag vet hur det mesta borde vara, men saknar att folk så så sällan frågar mig. Reinfeldt gör det aldrig, men nu har i alla fall Barroso kollat vad jag tycker. Och jag är alldeles slut efter alla frågor och intelligenta svar. Inte ett enda "Vet ej" eller "Lagom".

En kille från SIFO hade bokat in mig för ett hembesök(!), och jag undrade direkt när han kom (Åke hette han) vem som kunnat betala sånt här, att SIFO-folket åker hem till folk med sina frågor alltså. "Det här är väl både dyrt och viktigt" sa jag till Åke. "Jorå" sa Åke och plockade upp sin bärbara dator och började ösa ur sig frågor.

Och redan på andra frågan förstod jag vilka uppdragsgivarna var. Jag fick frågan om jag kände till en konstig EU-förkortning (som jag glömt nu). Jag fick två varianter, men där var jag lika ärlig som okunnig. Så det började med ett par "Vet ej", men de var de enda. Sen var jag mer kunnig och bestämd.

Och jag förstod efterhand vad det hela gick ut på. EU är orolig för att vi folk blir allt äldre och vill veta vad dom ska göra åt'et. Många frågor passade bättre för dom som fortfarande har ett arbete men jag tyckte jag svarade rätt bra ändå.

Ett par frågor var extra svåra att svara på. "När tycker du att man är gammal" frågade Åke. Vad ska man säga? Jag drog till med 70, men skulle nog sagt 75 eller 80 så jag har lite mer tid på mig. Sen frågade han "Du själv, är du ung, medelålders eller gammal?"  "Jag är 22" sa jag, men Åke tyckte inte det var roligt och såg så allvarlig ut att jag ändrade mig till "medelålders". "När tycker företagen att man är gammal?"   Det är ju lite tragiskt, men jag fick ju säga som det är: "Vid 45..."  Åldersnojan tänkte visst Jan Björklund göra nåt åt, men jag tvivlar. Det har inte kommit nåt därifrån på länge. Han börjar väl bli gammal.

Efter en timme och lite fler knepiga frågor drog Åke vidare. Hoppas EU och Barroso blev nöjda med min insats, men egentligen skulle man behöva en veckokurs inför en sån här pärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar