söndag 8 januari 2012

En vinterhelg på Stentorpet

Badbryggan är inte så inbjudande 
Inte har vi varit mycket här den här vintern, men nu till slut fick vi tid med en helg här.

Vi åkte upp på trettondan och nu var det i det närmaste snöfritt på backen. Lite kallt börjar det bli, 5-8 grader kallt, men tänk om vi slipper den där riktiga kylan i år.

Snart ska den ner
Solen sken så fint när vi kom hit så vi började med att tända kaminen och ta en promenad, men det var så halt så det blev bara en kort runda runt sommarstugeområdet på andra sidan järnvägen. Bra många träd hade blåst ner där i Dagmar-stormen, det verkar ha blåst värre där än på våran sida. Det var mest granar som hade ramlat, men vår gran har klarat sig mot stormarna. Fast den ska jag ta ner ändå när jag får hjälp i vår, den har växt sig för stor och står i vägen för eken som jag hellre vill ska ta sig.

På sjöarna var det massor av skridskoåkare. Åtminstone 5-6 olika gäng var ute på Olof Jons framför allt och även någon på Silvköparen. Det är kanonis i år, men tyvärr har vi aldrig provat långfärdsskridskor fast Staffan och Uffe har berättat så lyriskt hur fint det är med skridskor.

Vi höll oss annars mest inne den här helgen och värmde oss framför kaminen med en bra bok i näven. Nu kommer vi nog inte tillbaka förrän i slutet av februari, men stugan kommer att ha många besök av andra mens vi är borta har jag hört. Det är fint med en sommarstuga på vintern också.      

              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar