tisdag 17 januari 2012

Långtidssemester

Vi har aldrig varit borta längre än 14 dagar nån gång. Nu ska det bli tre veckor för att se hur det går.
Las Canteras

Många resebolag har långtidssemestrar till bra pris för dom som kan vara borta lite längre. Då brukar man vara borta 4-5 veckor, eller 8, eller kanske 15 veckor. Undrar hur man klarar det? Vi vågade inte oss på det den här gången, vi börjar med tre veckor.

Det här får bli en test för oss som inte är några riktiga globetrotters. Vi har tänkt att ta det rätt lugnt på vår hotellbalkong direkt längs med Las Canteras. Promenera, läsa böcker, gå på konsert, kanske en busstur upp i bergen för en vandringstur, eller ner till badkomplexen i söder där vädret ofta är bättre än i Las Palmas. Hyra cykel? Men mest ta det lugnt och äta gott.

Skönt att värma sig vid kaminen
i stugan i Stentorpet
En gång var det ett äventyr bara att vara i Norge. Svårt att ringa hem, man fick beställa samtal hem på telestationen. Knöligt att ta ut pengar, det fick bli postsparbanksboken på postkontoret etc. Nu har vi PC:n med oss och kan surfa trådlöst och gratis på hotellet. Fortfarande lite dyrt med mobilen utomlands men behöver man så får man väl kosta på sig det. Och med kort har man ju aldrig problem med pengar. Det är ingen sport längre att resa...... 

För oss finns det inget som går upp mot Stentorpet, Sala, Sweden, det är väl därför vi rest så sparsamt, men visst behöver man se lite annat också. Det här ska bli roligt.

Även om vi har PC:n med oss kanske det blir lite glesare med inläggen här i den här bloggen ett tag, men i så fall hänvisar jag till mina andra smultronställen, resebloggen framför allt i spalten där till höger. Hasta la vista!          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar