onsdag 11 januari 2012

Oss bilpendlare emellan

Tidigt uppe idag och redan halv sju var vi ute på vägen bland alla Stockholmspendlare. Som förr i tiden.

Ja, pendlade till arbetet gjorde jag inte så länge, några månader bara, men tidiga arbetsresor både kort och långt till kunder var mera legio. Så skönt att man slipper sånt nu.

Mörkt ute o dag, blött på vägen och duggregn. Svårt att se alltså. Och egentligen rätt riskabelt i motorvägsfart.

100 km/tim på första biten ut ur Västerås, 120 på första motorvägen, 110 på nästa. Och 90 sista biten in mot Uppsala. Det är alltihopa för hög fart med så här dålig sikt en mörk, regnig vintermorgon. 90-100 på motorvägsbiten och lite lägre på de vanliga vägarna fick räcka. Det kan vara väl mycket det en sån här dag, 5 stycken dog i trafiken tidigare i veckan.

Men det gick bra för oss, och dom som vill köra fortare får väl göra det förstås, men en sak blir jag irriterad över i sånt här väder. Det är ju lätt att köra om på motorvägen, men åtminstone tre bilar av fyra kör efter omkörningen in i högerfilen så nära framför så att rutan blir rejält nedspolad så att sikten försvinner en stund. Så himla dumt.

Men jag fortsätter att hålla ner hastigheten ändå. Det är ingen konst att alltid ligga på max tillåtna eller 29 km över som en del skryter med, men jag håller mer på säkerheten.

Och det är skönt att slippa bilpendla varenda dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar