söndag 29 januari 2012

I fint sällskap

En analog kalender överträffar med hästlängder alla digitala så det var klart att jag skulle ha med den på resan, men den blev kvar hemma i lägenheten. Jag behövde en ny så snart vi var framme i Las Palmas.

El Corte Inglés, det stora varuhuset i Las Palmas, hade inga kalendrar på svenska, det var ju lite svagt, det har ju tom Clas Ohlson hemma i stan. Det fick bli en liten anteckningsbok i stället, och jag fick tag på ett riktigt fint märke med anor flera hundra år tillbaka, det ska bli mtt märke i fortsättningen. Och hemma i Sverige finns det nog kalendrar i det märket på svenska.

Moleskine heter det, och har använts av Picasso, Hemmingway och van Gogh med många många fler, även Peter Englund skriver om den i sin blogg. Och nu även jag. Vilket fint sällskap man är i.En liten anteckningsbok, 6-7 cm hög med 30-40 olinjerade sidor kostade 62 kr, bara det säger väl att det här är nåt alldeles extra. Varje bok har ett unikt serienummer, och på första sidan kan man ange hur mycket man ger i hittelön om man skulle råka tappa den. Jag erbjöd en femma, så nu känner jag mig säker på att aldrig nånsin bli utan min Moleskine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar