tisdag 14 februari 2012

40-talister på Facebook

Bild från 60-talet
Det där är en riktigt aktiv grupp på Faebook med för dagen 263 medlemmar. Nostalgi men även lite kommentarer om vad som händer i samhället idag för oss i pensionsåldern.

Vi har avhandlat Radio Nord, Elvis, skolan etc. En del är "bättre förr", en del minns man med en rysning. Senaste inlägget handlade om humor, det var intressant läsning och intressant statistik som presenterades.

6 minuter räcker tyckte man
I humordiskussionen mindes en medlem en riksdagsmotion från slutet av 90-talet  där det konstaterades att på 60-talet skrattade vi 18 minuter om dagen, men då runt 1998-99 när motionen lämnades in var det nere i 6 minuter om dagen. Det är ju en anmärkningsvärd utveckling då vi alla vet hur nyttigt det är för kropp och själ att skratta. "Ett gott skratt förlänger livet" heter det ju, Finns det inget längre att skratta åt?

Motionen las fram i efterdyningarna av budgetsaneringarna så läget var väl inte det bästa, man ser ju hur grekerna nu har långt till skratt och då förstår man inte att det bästa ibland är att bara skratta åt'et. Motionen tänkte att vi skulle vara tillbaka till 18 minuter per dag till 2010, men motionen avslogs tyvärr av riksdagen.

Då (60-talet) hade vi Svenska Ord, Knäpp Upp, Monty Python mm, det måste väl vara nåt som fattas nuförtiden bland humorister?

Men det här är viktigt. Riksdagen röstade NEJ (hela debatten finns att läsa HÄR, men det har jag inte orkat än) men det här känns så angeläget så jag har tagit ett individuellt, utomparlamentariskt lite anarkistiskt initiativ att höja mina egna skrattsiffror. Igår kom jag upp i 7,5 minut och jag räknar med att innan min 68-årsdag ska jag vara uppe i de gamla siffrorna från våren 1968.

Sen får Riksdag och Regering säga vad dom vill. Och diskussionerna på Facebook går vidare.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar