måndag 27 februari 2012

Dåligt skidföre i år, men fina isar

Vi har varit rätt duktiga med skidturerna dom här senaste snövintrarna, men i år har det inte blivit en meter.

Det kanske gick att åka lite grann ett tag när vi var bortresta, åtminstone på gärdet bortåt Viksberg, men nu är det försent, snön är borta. På tomten kanske jag kunde fixa en 50-metersrunda på skaren, mer är det inte, så det får vara. Fast det är Vasaloppsvecka och allt.

Däremot var det riktig kanonis på Långforsen när vi åkte hem från stugan i morse. Det har ju töat några dar och i natt var det minus 10 så nu har det frusit igen. Den plogade banan som nog är 5-6 km lång kan aldrig ha varit blankare och mer perfekt för en skridskotur, men löjligt nog har vi aldrig haft långfärdsskridskor. Jag ska ta en promenad ner till stan nu på eftermiddan och titta vad som finns kvar.

Men det är nog risk att det inte finns så många skridskor kvar att välja på, det var ju premiär för Arosrännet i går, 10 km på Västeråsfjärden, så många har nog köpt skridskor senaste veckan. Märkligt att man inte kommit på det med skridskor på Mälaren tidigare! Det blev succé direkt i år och kommer säkert att komma tillbaka varje år, men så fin is som man hade i år kommer det nog inte att bli ofta.

Och snart har vi nog Silverrännet också på Långforsen i Sala, så här bra idéer brukar spridas snabbt, och det är en så fin bana som man brukar ploga upp där.

1 kommentar:

  1. Köpte långfärdsskridskor till Anna för ett tag sedan: fina kängor + skridskor på Stadium för 899:-.

    SvaraRadera