lördag 11 februari 2012

Hemma bäst

Även om man inte längtar hem från resan så är det oftast skönt när man väl är hemma och allt är som vanligt igen.

Efter tre veckor så här i början på året var det ovanligt mycket post att sortera, alla årsbesked och sånt. Det tog halva dan i går att bara sprätta kuvert och sätta in lapparna på rätt plats i pärmarna, tvätta mm. Och vi har fyllt kylskåpet med mat igen osv. Betalt någon räkning som blivit liggande etc. Nu är allt redan som vanligt igen.

Ett av det bästa med att vara hemma igen är filmjölken på morgonen. Yoghurt i all ära men inte är det som filmjölk. Finns det bara i Sverige? Mejeridisken i vilken närbutik som helst hos oss slår mejeriutbudet i deras största Supermercado. Men vad gäller frukt och grönt ligger vi i lä. Två apelsiner jag köpte igår fick jag slänga redan i dag. I varma landet smakade både apelsiner och äpplen mycket mer än Coop Forums, och paprikan var både större och rödare. Dom spelar i en annan division i länder där det aldrig är snö.


Utsikten över det eviga vågorna i Atlanten är bytt mot utsikten över Cityringen och Västerås, helt OK. Och framåt våren blir det skönt att sitta på vår balkong här hemma också.


Atlanten är aldrig tyst
Och lite skönt är det också med kylan. Jag har löptränat i kortbyxor o kortärmat nu i tre veckor, nu blir det långbyxor, mössa och dubbla lager med tröjor, det är OK det också. Och TV-nyheter man förstår, På Spåret och Melodifestivalen, promenaden ner till Igor för att handla etc. Som det ska va alltså.
Får vi bara träffa alla barnbarnen igen så får vinterresan anses vara helt avklarad.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar