torsdag 28 juni 2012

Nostalgifeber

Det är nästan som en epidemi nu det här med nostalgi. Jag har i flera år kört med lite nostalgiska inlägg och återblickar här på bloggen, men det bara sprider sig. 


Först var det 40-talistgruppen på Facebook där vi avhandlat allt som vi tycket var märkvärdigt på 40-50-60-talet. Och kanske ojat oss över sånt som blivit sämre.


Sen lanserade vlt en nostalgisite som är gratis för oss prenumeranter. Jag tittar in där flera gånger i veckan och kommenterar rätt flitigt om jag känner igen något, och hoppas varje dag att man ska hitta sig själv på nån gammal bild men det har inte hänt än. Det är förstås ett otroligt bildarkiv en tidning har med bilder som inte kom med i tidningen. Riktigt kul att följa.


Det senaste är Västerås-gruppen på Facebook där säkert de flesta är hyfsat unga, åtminstone 45 och yngre. Men nostalgin flödar där också. "Minns du kiosken..", "Jobbade på Farmek..." etc etc. Jag har gjort några inlägg där jag också om gamla tider och en engelsk kille är rätt flitig och har skrivit flera gånger om sin första dag här i Västerås som gav mig några minnesbilder. Fotboll på Arosvallen Chelsea mot IFK Västerås med 120 Londonsupporters på plats. Rätt fantastiskt tyckte jag då för en enkel vänskapsmatch, och jag hade glömt resultatet. Nu fick jag se några bilder och blev påmind att IFK vann med 1-0.

Jag skulle tagit fler bilder tidigare på miljöer och sånt, inte "bara" på barn och födelsedagskalas. Men det är aldrig försent, det ska jag börja med nu!
  


       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar