söndag 9 juni 2013

Blixt och dunder!

Det blir mer åska!
Årets första åskväder avslutade en solig långhelg. Ett hyfsat regnväder blev det också, men åskan var inte så märkvärdig. Mullrade rätt bra men kom inte riktigt nära.

På väg hem från marathonhelgen förra veckan hörde vi också på avstånd en åsksmäll när vi närmade oss Sala, men den tog kanske lite bättre för ADSL-gatewayen lyste rött då när vi kom upp till stugan. Varken datorn eller telefonen fungerade då, men TV:n funkade, konstigt nog, den går ju också genom gatewayen.

Så för säkerhets skull drog vi ur lite kablar idag när mullret och regnet satte fart och så gick vi och la oss en stund mitt på blanka förmiddan. Rätt skönt det också. Ett regn och åskväder kan vara ett bra avbrott i ett fritidshus.

Men inget slår ett åskväder i en varm och svart augustinatt, det är nästan så man ser fram mot ett sånt. Här på Stentorpet slog blixten ner i högsta alen en gång sån natt och klöv fågelholken där hyresgästerna redan flyttat ut som tur var. Och riktiga åskväder över vatten har vi sett flera gånger, det är riktiga skådespel när det är så där kolsvart ute.

Så dagens åskväder var inte mycket att skriva om, alldeles för lite och alldeles för ljust. Men kollar jag i min väderapp så ska det bli mer åska i fyra-taget. Och ännu mer i morgonkväll, så jag har lite att se fram mot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar