söndag 30 juni 2013

Att klippa gräs är inte så jobbigt

Kanske inte roligt direkt, men inte så jobbigt i alla fall, även om de flesta som säljer villan brukar dra till med det som ett av skälen att byta villan till lägenhet. "Trött på att klippa gräs och skotta snö" brukar man säga.

Snart är det bruna gräsligt grönt
I fritidshuset har vi en rätt stor gräsmatta som det tar ett par timmar att klippa, tom tre om man ska göra riktigt snyggt i alla kanter kanter också med trimmern. Men inte speciellt jobbigt med en motorklippare och det kan man ju få hjälp med ibland också. Men fastän vi har så stor gräsmatta så håller vi på och skaffa oss mer, det blev 15 kvm till idag.

Det är vassen längs med ån som vi försöker få bort. Rätt jobbigt så vi tar bara 10-15 kvm i taget, men sen är det imponerande hur fort gräset sprider sig till ställena där vassen tidigare växt. Bara 40-50 kvm är kvar att röja nu så innan sommarn är slut är vi nog klara.

Regnet passade på att vattna
gräset idag. Det var på tiden.
Men ska man verkligen röja bort vass? Jodå, det är inte så farligt. Det är massor med vass kvar längs ån ändå, vass som kommer att få vara kvar så fåglar, grodor och andra smådjur har gott om ställen att gömma sig i ändå. Och sädesärlorna blev glada när vi röjde idag, dom går och pickar i regnet nu på den här nya platsen. För efter sol kommer regn så vi fick en naturlig vilopaus just när dagens jobb var klart.        

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar