lördag 29 juni 2013

Dålig fantasi?

Lite dålig bild, men vi fick ihop ett par liter
Eller nej, det är rätt naturligt. Jag gör också så, men ibland kan det bara bli för mycket.

Vi som "skräpar ner" på nätet med bilder och texter har en förkärlek för tre ämnen. Så här års börjar det snart bli säsong för kantarellbilder, det är det första exemplet. Vi vill gärna visa bilder på våra svampar utan att avslöja var vi hittat dom. Calle o Annika var först förra veckan, men vi  hittade så mycket kantareller idag så jag måste förstås också dokumentera det på nätet för att skryta lite. Hyfsat stora så nu blir det smörstekta kantareller till kvällen, och till i morgon också. Och det kommer säkert att bli fler kantarellbilder på bloggen och Facebook längre fram i sommar, det går inte att låta bli när man gör så här fina fynd.  

Nästa exempel är bilder med fötter, jag har också lagt ut flera sådana. Effektfullt kanske när man ligger på stranden på en söderhavsö med vit sand och det blåa havet i bakgrunden, kanske en symbol för att "nu har semestern börjat", det är nog så fot-fotograferna tänker. Men det blir nog inga fler fotbilder från mig förrän jag plåtar mina fötter på NYC-maran nästa höst.          

Det tredje exemplet är det vanligaste, kort på mat. Man har just fått in sin goda mat och dryck och visst är det frestande att ta en bild och lägga ut på Facebook för att malla sig lite. Det har jag själv gjort bra många gånger och kommer nog att göra igen, men det är här det kan ibland bli för mycket. Jag har en tid på Twitter och Instagram följt en trevlig reporter, vi kan kalla honom Niklas Svensson och säga att han jobbar på Expressen, men idag plockade jag bort honom. Hur intressant är det att på nästan varje bild se vad denne reporter äter och dricker. Vin, champagne och köttbitar, märkligt dålig fantasi från en reporter - goodbye! Nån gång ibland är väl OK, så gör jag också då och då, men jag har några Facebook-vänner som nästan enbart visar vin och ölglas, det tycker jag är torftigt. Men jag lägger ju ut lite väl mycket bilder på våran å, och det är också lite dålig fantasi. Men nu ska jag äta kantareller, det ska bli gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar