fredag 15 april 2011

Brustna illusioner

Jag satt hos polisen igår. Bara för att beställa nytt pass, mer intressant än så var det inte, men in kom två unga tjejer med ett intressant förslag.

Dom var från TV4 och började med att fråga en ung snygg kille runt 30 men han ville inte, han skulle inte ha nytt pass, han skulle på anställningsintervju. Så frågade dom en tjej 40-45 men hon ville inte heller. Så då var det bara jag kvar och jag sa förstås "Ja, tack". Dom ville intervjua mig om situationen med väntetider när man beställer pass. Nu ska man ju byta sitt pass redan efter 5 år, så det blir mycket spring hos polisen. Och mycket väntan i väntrummet.

Så gick kameran, jag satt lite nonchalant, avspänt och världsvant och jag fick några frågor och gav några riktigt bra svar. Gjorde en riktigt bra analys och jag kom också med några bra förslag. "Det gick ju bra, har du gjort sånt här förut?" frågade tjejerna efteråt. Och så satt dom kvar beredda med kameran 10-15 minuter extra bara för att filma mig när väntetiden var slut och jag skulle resa på mig och gå in. "Det blir sån bra bild" sa tjejerna så dom tyckte det var värt att vänta. Och jag som var nyklippt med frisyrgelé i håret och såg ut som 25. Upplagt för succe!

Så såg jag resultatet i morse på TV4 Västerås - den nakna sanningen, brustna illusioner, spruckna förhoppningar - jag vet inte vad som passar bäst men det blev ingen succé. Namnskylt hade jag men mitt bidrag blev bara 3-4 sekunder långt. "Snart är det min tur" var allt dom tog med av min stringenta analys. Och närbild blev det så att varenda rynka syntes och beskuret så att min ungdomliga frisyr inte kom med! Här sprack alla illusioner om det snart skulle bli min tur i rampljuset.

Men det får vara hur det vill, jag fick mig i alla fall ett nytt pass och får väl vara nöjd med det.
 
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar