tisdag 5 april 2011

Vi blev med barnbarn i söndags - två stycken

Bland det roligaste jag vet är att ha hand om barnbarnen. Några dar på loven ibland, nån vecka på sommaren ibland och ibland en akututryckning.

Dom två äldsta klarar sig oftast själva nuförtiden, och dom yngsta har mamma eller pappa hemma ett bra tag till, men för mellanbarnen var det akuta barnpassningsproblem nu och både mamma och pappa hade tagit på sig sånt som var svårt att boka om. Så nu fick vi oväntat besök av Clea och Natan.

Största skillnaden när man har barnbarnen hemma är att det aldrig är tyst, det händer nåt hela tiden. Vi spelar spel, är ute och leker, mellan varven lite dataspel och barnprogram på TV, fikapauser och mat. Och diskussioner om kläder och maten. Att ungar kan ha så bestämda viljor! Så läser man böcker, letar nappen på natten. Medlar - vem ska borsta tänderna först etc. Det är tufft att vara småbarnsförälder och det är rätt tufft att vara småbarnsfarförälder också, man har ju inte ordnat på samma sätt hemma nu när man inte har barn hemma jämt och man har ju inte riktigt samma ork heller längre.

"Jag har inga barn och det är jag glad för" sa en arbetskompis en gång. "Jag är ingen ställauppare" sa en annan. Vi ser sånt här på lite annat sätt även om vi också sätter upp gränser och säger ifrån ibland, även som pensionär har man ju sitt att passa.

Men nu är det tyst i huset, endast bloggaren är vaken. I övermorgon är vi ensamma igen så imorgon får vi passa på att spela spel och leka så mycket vi kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar