lördag 16 april 2011

If it's not broken, don't fix it

När andra byter kök efter årstiden kör jag efter det här gamla visdomsordet, så klokt sagt så att jag skulle kunnat kommit på det själv. Gör inget i onödan. Men vad skulle vi göra idag när vi kom till Stentorpet - fullt med vatten i källaren och sorkarna hade grävt upp halva trädgårn. Motigt.

Vi har haft avloppsproblem några veckor men jag trodde det var OK nu, så jag sa till Margareta att nu ringer jag nån grävare på måndag och beställer en offert, det här måste fixas. Vi har avsiktligt väntat så länge som möjligt att gräva för jag vet att kommunen kommer med nya regler snart, och då är det risk att vi får göra om'et på nytt,  men nu får det vara nog - vi  bestämde oss för att gräva nytt, men hur ska det bli med avloppet till påsken med en förväntad invasion av barnbarn - det måste ju lösas först, men hur?

Jag kämpade länge och höll på att ge upp när Margareta kom med en bra idé, det hade jag inte tänkt på. Halva problemet löst i ett nafs - hon kommer ofta med bra förslag när jag kört fast. Så kom grannen Gunnar förbi och kom med ett annat bra förslag, andra halvan av problemet löst det också och snart nog fungerade avloppet igen.

"Men jag ska gräva nytt nu " sa jag till Gunnar. "Men är det trasigt då" frågade han. "Nä, det är det ju inte, bara lite problem ibland när det fryser". "Isolera lite bättre och låt det vara då, och vänta på brevet från kommunen" sa Gunnar. Bra råd, jag ringer inte på måndag. Nu tjänade vi 75.000 kr i ett nafs. Vi krånglar på med vårt enkla avlopp, värre än så är det inte. It's not broken egentligen, så I won't fix it.

Men vattensorken ska få sig en omgång. Han har haft goddagar under snön och grävt massor med gångar. Vår syrén är underminerad och har nästan fallit omkull. Hur blir man av med vattensork? Jan Gulliou skrockade nöjt en gång på TV när han hade blivit av med sina, men han körde väl med kulor och krut, jag får nog nöja mig med att säga till herr och fru Sork på skarpen så flyttar dom kanske över till grannen.
 
Och så skulle jag bara trycka  Enter och publicera bloggen när jag hör Margareta gallskrika. En orm eller nåt ännu värre? Ajdå - vattnet hade gått. På toan där jag just släppt på vattnet hade en koppling släppt så vattnet sprutade för fullt - hade vi inte jobbat tillräckligt idag? Avloppet - sorkarna - vattnet på toan. Inget som vi hade planerat alls idag. "Nu slår vi igen, struntar i allt och bara åker härifrån" tyckte Margareta. Visst känns det så ibland, så tycker nog alla när det är lite väl motigt.

1 kommentar:

  1. Bara ta det lugnt - vi kommer snart och hjälper till! Vi packar ner jobbarkläder så ska det nog snart bli ordning på torpet...

    SvaraRadera