fredag 13 maj 2011

Mina löparappar

För några år sen slutade jag att titta på klockan när jag löptränade. Hur viktig¨kan tiden på joggingrundan vara när man snart är 67 år?

Men så köpte jag en Android Smartphone, Sony Ericsson X10 Mini Pro. Nu har jag alltid koll på löprundan.

En mobil är ju perfekt för oss löpare. Lätt att ha med sig i fickan. Och det finns så många appar att välja på och jag har redan testat tre. Gratisapppar. Alla är lite olika och jag provar mig fram ett tag och ser vilken jag fastnar för.

Började med Joggtracker som hade lite svårt några gånger att mäta sträckan rätt. Och jag fick ingen riktig ordning på kartan som visades i telefonen. Kanske för lite skärm i min mobil.

Så har jag testat Endomondo som nog är den bästa hittills. En röst ger tiden varje kilometer så man kan ha mobilen i fickan och ändå hålla koll på farten. Och väl hemma laddar den upp sluttiden på nätet automatiskt och rundan kan man sen se på kartan på en satellitbild.

Så nu i veckan kom Löparappen, en svensk app kopplad till jogg.se där jag sen länge håller ordning på min löpning, jag ligger just nu nia på Västerås-listan där bland alla ungdomar. Den appen saknade lite funktioner jämfört med Endomondo, jag råkade stoppa den ett par gånger unden rundan och den laddade inte upp rundan automatiskt, men det kan ju vara en del inställningar jag inte hunnit lära mig än. Den har på några korta dagar blivit en av de populäraste Android-apparna, och kopplingen till jogg.se är kanon så det får bli min app nr 1 om jag bara kommer tillrätta med de problem jag hade idag på första träningsrundan.

Eller så fortsätter jag med Endomondo, eller så testar jag någon annan app, eller kanske tom kostar på mig en app som kostar pengar - det finns ju hur mycket som helst att välja mellan, men nog kommer jag alltid ha koll på tiden nu när jag springer även om det inte är något att skryta med längre. 

1 kommentar:

  1. Jag använder min Garmin 305 GPS vilken ger perfekt inmätning av löpningen. Däremot så är det många år sedan jag laddade upp något på min www.
    /CJ

    SvaraRadera