måndag 2 maj 2011

Drömmar om mat

Jag drömmer mycket men glömmer alltid vad jag drömt, men nu har jag drömt om mat två nätter i rad och kommer rätt bra ihåg drömmarna.

I natt åkte vi tåg och Margareta och jag och vi skulle äta i restaurangen som låg framme i loket, en halvtrappa upp. Vi fick två förrätter, dels en tunn pizza med en ljusgrön sås och så en soppa, ljusgrön den också med hackad persilja. "Consommé" sa servitören. Det vet inte jag vad det är, så nu när jag vaknade så googlade jag. Nej det var inte consommé vi åt, vår soppa var inte "klar", säger man kanske att den var "redd" om vår soppa? "Den är som barn vill ha den" sa servitören, "inga fasta bitar i den", sa han. Inte kan jag sånt, jag visste inte ens att consommé hade med soppa att göra. Obildat, nästan vulgär okunskap. Med så många matprogram på TV borde man veta bättre.

Det var en massa annat kul som också hände på tåget i natt, men det hade inte med mat att göra. Men igår drömde jag också om mat, vi åt levande mat som är den senaste macho-mattrenden i New York, jag såg det på ett inslag på TV4 härom veckan.

Man blir severad levande räkor, musslor och bläckfiskar och tuggar i sig dom mens dom sprattlar och vrider sig. Den mattrenden hade nått Stentorpet igår natt. Vi hade fyra små, platta flundreliknande saker i stekpannan, levande men lättstekta, och jag kunde med avsmak äta en halv.

Så vände jag på den och såg att flundran hade fyra ben som sprattlade och då kunde jag inte äta mer. Jag tog fram förskäraren och förkortade livet för flundrorna, men dom slapp i alla fall att bli uppätna. Och så trendig att jag äter levande mat blir jag nog aldrig.

TV4:as inslag om levande mat kan du se här          
              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar