fredag 13 april 2012

Ett vårtecken

Vinterns skörd får mogna till nästa vår
Blåsippor och tussilago i all ära, men det bästa vårtecknet på Stentorpet är när toatunnorna är tömda och rengjorda som dom blev idag. Hoppas bara att Separett är så miljövänligt som dom säger.

Vi gör precis som man ska göra. När en tunna  börjar bli full täcker vi den med 5 cm jord och så får den stå och mogna minst ett halvår innan vi tömmer och gräver ner "slutprodukten" som får ligga och dra där i gropen ett år till, och sen har vi prima matjord som bara kostat några timmars grävjobb och lite  ryggvärk. Kanon!

Vattentoa då? Bara dra i snöret och bli av med skiten? Jo, det är ju bekvämt, men det får gärna vara straffskatt på sånt i fritidshus, av miljöskäl. Och av samma skäl kunde Separett vara subventionerat på något sätt. Om nu Separett är så miljövänligt som jag tror, annars får jag ändra åsikt och tycka tvärtom.

2011 års produktion nedgrävd

Men nu är alltså våren här på riktigt på Stentorpet när 2011 års toatunnor är tömda och rengjorda med produktionsresultatet nedgrävt och slutförvarat. Eller förstås bara tillfälligt förvarat för att eftermogna till 2013 års trädgårdssäsong. Ett miljövänligt kretslopp.

Andra vårtecken för idag var annars sädesärlan och vitsippan, men toabuttarna var viktigast.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar