måndag 30 april 2012

Wordfeud - slutstriden

Wordfeud är rätt kul och bra hjärngymnastik. Nu har jag kört massor av matcher under några månader. Massor. Vunnit en del men fått stryk i de flesta.

Den roligaste vinsten var den enda gången jag slog Anders. Låg under hela matchen men fick in en fullträff med sista bokstaven, 65 poäng, gick om och vann. Men sen har det bara blivit förluster mot honom förutom i matchen som pågår just nu. Jag ligger under där också men jag hoppas på sista bokstaven och min andra vinst där.

Lasse har varit hyfsat jämt. Gick uruselt i början men så hade jag flyt i några matcher så jag hämtade in en del av försprånget men har nog minussatistik ändå.

Elisabeth krossade jag i de första matcherna, men hon surnade till så där haft jag inte haft en chans sen dess, vinnarskalle antagligen. Enda matchen mot Annika vann jag, men det var nog mest okoncentration av henne och jag hade lite tur med mina brickor.

Sen har jag spelat mot några jämnåriga kompisar, både vatten och vin.. De som har hållt på ett tag har lärt sig en del vilka konstiga ord som godkänns kan man förstå. Vem har tex hört talas om LIX som ett svenskt ord? Och SINKET. Allmänbildande. GLOTTAL skulle man visst kunna, men varför godkändes inte HANGAR? Undrar vilken ordlista Wordfeud använder sig av. Förkortningarna är skumma också. Jag har inte förstått hur man valt ut förkortningar som godkänns och som inte är tillåtna.   

Nu ligger jag under med 25 poäng mot Lasse och 75 poäng mot Anders, men med koncentration idag och i veckan som kommer ska jag ta dom båda, sen tar jag några vita månader från Wordfeud och satsar på löpning och trädgårdsskötsel.

Nu börjar slutstriden!   

     

1 kommentar:

  1. Det blev till sist 33 poäng i baken mot Lasse och 63 poäng mot Anders, min WF-karriär avslutades alltså med två förluster, men jag har lärt mig en massa nya ord.

    SvaraRadera