måndag 9 april 2012

Påsken är över

Bara lite städning kvar här på Stentorpet, sen åker vi hem till Västerås igen.

Räddningen vid elavbrott
Nästan hela klanen har traditionsenligt varit samlad i fritidshuset sedan långfredagen med traditionsenligt program med lamm (både grillat och i ugn), lax och ägg. Och sill och korvgrillning. Och diverse andra traditioner. Äggletning med skattkarta t.ex. Men så kallt det har varit. Kaminen har gått på högtryck och ändå blev det några dar med röda staplar på vår förbrukningssida hos  Sala-Heby Energi.

Men det började lite oroligt på långfredan. Direkt efter att lunchen var klar slocknade elen så kaffet fick bryggas på Calles nya Trangiakök. Skulle det bli långvarigt avbrott? Det tog väl nån timme innan någon råkade se att jordfelsbrytaren löst ut. Mina glasögon är för dåliga, jag hade inte sett det först när jag kollade.

En höjdare i jazzen
Sen var det som vanligt: fiske från bryggan, promenad mm och några letade cacher. Jag med faktiskt. I vattenfallet vid Stentorpets kvarn, men den är svårhittad. Inte ens experterna i Team Vildmark har lyckats, så jag ska leta där en annan gång, hitta den och malla mig lite. Så himla svårt kan det väl inte vara.

En höjdare var Ellens och Andreas musikfrågetävling. Vi som är lite mognare har lite problem med omognare musik, men vårt lag, Team Barmark hade bra stöd av Bettan, och fast vi missade Napoleons Waterloo med tre år (1815 skulle det vara) så lyckades vi ändå knipa segern över Team Vildmark med en poäng tack vare Margaretas jazzkunskap. Count Basie och Splanky var rätt när jag trodde det var Glenn Miller och In the mood!

Men nu i efterdyningarna efter den kyliga påskhelgen får jag konstatera att man är inte så ung längre. Det kostar på att busa med barnbarna, så en eftermiddagslur när allt var tyst i stugan var inte så dumt!                

1 kommentar:

  1. Hej Ö
    Jag har ju uppgraderat från ett trangia till ett Primus (omnifuel) som man kan elda med vad som helst. Om de nu surfar förbi här så är det väl bäst att jag kommenterat det. Att strömmen gick var ju tur annars hade jag ju inte fått använda det.
    /CJ

    SvaraRadera