fredag 20 april 2012

Våra nya grannar

Boet är väl dolt i trädet.
Det var ett himla liv utanför balkongen häromdan. Det var något skumt på gång i det stora trädet som vi har nästan på armlängds avstånd från balkongräcket så kikarn åkte fram för att vi skulle se riktigt vad som pågick. Det var nåt privat på gång.

Ett par turturduvor hade flyttat in i vår poppel (?) och byggt sig ett bo med utsikt över stan och nu hade dom en liten privat stund så dom fick förstås vara ifred en stund, men sen har jag setat på pass vid balkongdörren för att se vad dom har för sig.

Nu bygger dom vidare lite på boet som dom tittar till emellan varven och ligger och tar igen sig där ibland, men sen kan dom vara borta hela dagen. Ute och letar mat antar jag.

Lite väl högt för småfåglar.
Klarar dom det här?
Vi är bra svältfödda på naturupplevelser när det här blir så stort, men nu är det här intressant att följa. Hur länge dröjer det innan det blir ägg? Tar det ett par veckor och så ytterligare några veckor innan ungarna är kläckta så borde vi ha tillökning i mitten av maj. Så ska ungarna matas några veckor och bli flygfärdiga till sista maj, kan det gå så fort? Ja, nu är vi med och kollar och försöker lära oss. och har jag något att rapportera om så lägger jag ut en nyhetsflash.

 
       
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar