söndag 22 april 2012

Filmstaden i Västerås


Så hamnade vi i alla fall på bio på nya Filmstaden. Kvarteret Skatan åker till Laholm.

Filmen först. Riktigt rolig, åtminstone i början. Vanna Rosenberg är min favorit, men dom är ju roliga allihopa förstås. Kanske sista kvarten blev lite seg, men filmen får nog 4 av 5 från Utsiktens jury ändå. För att den var som en film av Kvarteret Skatan ska vara.  

Själva biografen då? Jodå, den var ett lyft mot den gamla biografen. Foajén var ljus och hyfsat rymlig, men man saknade kanske några ställen att sitta på. Många Biomater för biljetterna så det blir nog inga större köer. Och Vardas lilla servering precis i anslutning var fin, där tar vi nog en matbit nästa gång vi går på bio.

Salongen vi satt i var också ett lyft med bra fåtöljer och en stor filmduk. Och framför allt ljudet var kanon! Det där mullret i magen kan man nog aldrig få fram hemma hur fina högtalare man än har.

Hjalmar Gullberg
Och så var vi där i så pass god tid att vi hann surra lite med några bekanta i foajén innan filmen. Det är därför jag alltid vill vara tidig när vi går på bio, teater eller nån konsert, det är kul att få surra lite med folk IRL. Så det passar bra att avsluta med några högtravande ord av Hjalmar Gullberg som Sven Wollter citerade i dagens tidning. Just så här är det, sånt här gillar jag. Jag hade inte kunnat sagt det bättre själv. Tack för tipset Hjalmar och Sven:
 
             Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå
             Alla människors möte borde vara så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar