måndag 1 juli 2013

Tvådagarsfasta

Ny månad, tom nytt halvår. Bra startpunkt för att köra igång något nytt. Vi testar tvådagarsfastan. Eller 5:2 dieten som det också heter.

Det här med fasta var ju populärt på 70-80-talet och jag testade det då  3-4 gånger, men det var rätt jobbigt och det nyttiga i det hela var nog rätt tveksamt. "Rensa slagg-produkter i kroppen" sa man då, men jag undrar om det verkligen är så.

Men det här är ju något helt annat. Vi såg en BBC-dokumentär på Vetenskapens Värld för någon månad sen och blev imponerade då på effekterna och tänkte nog redan då att det vore värt att prova och så blev det ett tillfälle att prova nu så idag kör jag igång. Och Margareta hakade på. Filmen finns inte kvar på Svt Play, men finns otextad här hos BBC.

Det här blir nog lätt som en plätt att klara och inte alls plågsamt som den gamla fastan. Och man inte ens fastar, drar bara ner på kalorierna två dar i veckan och äter som vanligt det andra fem, vad är problemet? Vinsten är anmärkningsvärd, men jag måste läsa på lite mer innan jag i det här seriösa forumet kan gå in på detaljerna, men i korthet äter vi nu två dagar i veckan bara 5-600 kcal och de andra dagarna käkar vi som vanligt. Och då tackar kroppen med att ge oss en mängd förmåner. Vi testar en månad i första hand så får vi se sen. Det finns massor av artiklar att läsa på nätet och flera bloggar handlar bara om det här.

Första dagen är man ju stursk, men det var verkligen inga problem alls idag. En frukt till frukost, en normal lunch och sen en liten frukt till kvällen och mycket vatten och kaffe däremellan hela dan. Vi fick sån energi så vi har både varit ute och cyklat och promenerat.

Jag återkommer här i bloggen hur det kommer att gå.  I morgon är det normal frukost och visst ser vi fram mot den. Sen blir torsdag nästa lågkaloridag.                
     

2 kommentarer:

  1. Detta upplägg verkade faktiskt genomförbart. Vill ha en utvärdering efter månadens slut. Tur att det är en vanlig dag imorgon så vi får mer än en frukt till middag!

    SvaraRadera
  2. Det här inlägget dök upp i min bloggfeed imorse, fler Västeråsare som provar och utvärderar 5:2.
    http://ulrikagabriel.blogspot.com/2013/07/52-dieten-vad-tycker-du-om-den.html

    SvaraRadera